1. Haberler
  2. Gündem
  3. Profesör Doktor Dursun Yıldırım’ın Vefatı

Profesör Doktor Dursun Yıldırım’ın Vefatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesör Doktor Dursun Yıldırım Vefat Etti

Türkiye’nin birçok prestijli akademik kurumunda kurucu, idareci ve bilim insanı olarak görev alan Profesör Doktor Dursun Yıldırım, 2023 yılında vefat etti. Kendisi, Türk tarihi, kültürü ve dili üzerine birçok önemli projeye imza atmış, bu alandaki çalışmalarıyla tanınmıştır. Ayrıca Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Başkanlığı görevini de başarıyla yürütmüştür.

Dursun Yıldırım Kimdir?

Profesör Doktor Dursun Yıldırım, 1946 yılında Rize’nin Kayabaşı köyünde dünyaya gelmiştir. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi’nde devam etmiştir. Burada Türk Halk Bilimi alanında doktora yaparak 1975 yılında “Üniversite Doktoru” unvanını almıştır. Aynı yıl, Amerika’nın Washington Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmış, bu deneyimi ile uluslararası akademik çevrelerde tanınmaya başlamıştır.

1980 yılında “Manas Destanı ve Köketay Hannıng Ertegüsi” adlı teziyle doçent unvanını kazanmış ve Türk kültürü ile folkloru üzerine uluslararası konferanslara katılarak birçok bildiride bulunmuştur. 1993 ve 1994 yıllarında düzenlenen Türk Kurultayı’nın düzenleme kurulunda aktif olarak görev almış, bu organizasyonların başarısına katkıda bulunmuştur. 1997 yılında Türk Dil Kurumu’na üye seçilen Yıldırım, çeşitli alanlarda birçok eser kaleme almış ve Türk kültürüne önemli katkılarda bulunmuştur.

Üzerinde çalıştığı konular ve yayınlarıyla Türk dilinin ve kültürünün zenginliğini dünyaya tanıtan Dursun Yıldırım, akademik hayatı boyunca birçok öğrenci yetiştirmiştir. Kendisi, Türk kültürü ve dili alanındaki çalışmalarıyla daima hatırlanacaktır.

Kaynak: Sözcü

Profesör Doktor Dursun Yıldırım’ın Vefatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!