1. Haberler
  2. Dünya
  3. Putin’den Kuzey Koreli Askerlerle İlgili Açıklama

Putin’den Kuzey Koreli Askerlerle İlgili Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS zirvesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin “Kuzey Kore’den Ukrayna’ya Rusya için savaşmaya gelen askerler” konusundaki sorularına yönelik olarak Putin, dikkat çekici bir yanıt verdi. Bir gazetecinin “Batılı kaynakların paylaştığı Kuzey Koreli asker görüntülerine ne diyorsunuz?” sorusuna Putin, “Görüntüler – bu ciddi bir şeydir, eğer görüntüler varsa bunlar bir şeyin yansımasıdır.” ifadesiyle yanıtladı. Bu açıklama, Rusya hükümetinin bu görüntüleri resmen tanıdığı ilk durum oldu.

Putin'den Kuzey Koreli Askerlerle İlgili Açıklama

Yerel kaynaklar ve Batılı basın kuruluşları, son üç haftadır Kuzey Koreli olduğu iddia edilen binlerce askerin görüntülerini sosyal medya ve haber platformları üzerinden paylaşıyordu.

Rus askeri deposunda ekipmanlarını teslim alan, Kuzey Koreli olduğu iddia edilen askerler
YALANLAMADAN TANIMAYA… Rusya hükümeti, daha önce Kuzey Koreli askerlerin Ukrayna’da savaştığını bütünüyle reddetmişti. Ancak, görüntüler hakkında daha önce bir değerlendirme yapmamıştı. Güney Kore, Kuzey Koreli askerlerin gemilerle Rusya’ya gittiğini doğrulamış ve “gözlemci bir güç olarak” kendi askerlerini gönderebileceğini belirtmişti. Diğer yandan, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’da Kuzey Koreli askerlerin bulunduğunu teyit etmiş, ancak “orada ne yaptıklarından emin olmadıklarını” ifade etmişti.

Kuzey Kore ve Rusya bayrakları, Ukrayna’nın Pokrovsk bölgesinde dalgalandı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kuzey Kore’den Rusya’ya 12 bin askerin ulaştığını, bu askerlerin cepheden birçok noktada çatışmalara katıldığını iddia etti. Zelenski, bu askerlerin Ukrayna’nın karşı saldırıları sonucunda, Rusya’nın Kursk bölgesinde görüldüğünü belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna’da savaşmasının “savaşın büyük oranda büyümesi” anlamına geldiğini vurgulayarak, ‘Kuzey Kore ile sıcak savaşta çarpıştıklarını’ ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Putin'den Kuzey Koreli Askerlerle İlgili Açıklama

Putin’den Kuzey Koreli Askerlerle İlgili Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!