1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid ve Atlético Madrid Derbisinde Irkçı Saldırılar: 4 Kişiye Tutuklama

Real Madrid ve Atlético Madrid Derbisinde Irkçı Saldırılar: 4 Kişiye Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Real Madrid ve Atlético Madrid Maçında Irkçı Saldırılar Hakkında Flaş Gelişme

Real Madrid ve Atlético Madrid Maçında Irkçı Saldırılar Hakkında Flaş Gelişme

La Liga’da 29 Eylül tarihinde gerçekleşen ve Real Madrid ile ezeli rakibi Atlético Madrid’in 1-1 berabere kaldığı derbi maçı öncesinde dikkat çeken bir karar alındı. ESPN’de yer alan habere göre, sosyal medya üzerinden taraftarları Metropolitano Stadyumu’na gidip Brezilyalı futbolcu Vinicius’a yönelik ırkçı hakaretlerde bulunmaları için teşvik eden 4 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Maç öncesinde bazı taraftarların sosyal medya aracılığıyla, Metropolitano’da düzenlenecek maça maske takarak katılacaklarını ve bu sayede kimliklerini gizleyerek Vinicius’a ırkçı saldırılarda bulunabileceklerini duyurması, olayın ciddiyetini artırdı.

Kuklası Köprüye Asılmıştı!

24 yaşındaki futbolcu Vinicius, İspanya’ya 2018 yılında geldiği günden bu yana, özellikle Madrid derbisi gibi kritik maçlarda muhalif taraftarların ırkçı saldırılarına maruz kalmıştır. Geçtiğimiz yıl, Vinicius’un kuklasının bir köprüye asılması olayının ardından 4 Atlético Madrid taraftarı gözaltına alınmış ve sorgulanmıştı. Bu tür saldırılar, futbol dünyasında büyük bir infiale yol açmıştı.

Haziran ayında ise, 3 Valencia taraftarı, Mayıs 2023’te oynanan bir La Liga maçında Vinicius’a yönelik ırkçı hakarette bulundukları gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Bu, İspanya’da Vinicius adına verilen ilk ceza olarak tarihe geçti. Ayrıca, geçtiğimiz ay İspanyol mahkemesi, Şubat 2023’te Vinicius ve Villarreal’li Samuel Chukwueze’ye karşı ırkçı hakaretlerde bulunan bir Mallorca taraftarına 12 ay ertelenmiş hapis cezası verdi.

Bu olaylar, İspanya’da futbol sahalarında ırkçılığın önlenmesi adına alınan önlemlerin yetersiz olduğunu gözler önüne seriyor ve toplumsal bir sorun olarak gündeme gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

Real Madrid ve Atlético Madrid Derbisinde Irkçı Saldırılar: 4 Kişiye Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!