1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu’ndan Medya Sektörüne Soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan Medya Sektörüne Soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, medya sektöründe faaliyet gösteren ve dizi yapım ile dağıtımının yanı sıra dijital pazarlama alanında da hizmet veren beş şirket hakkında kapsamlı bir soruşturma açma kararı aldı. Kurumun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Med Yapım Televizyon ve Filmcilik AŞ (MED Yapım), Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım AŞ (AY Yapım), MA Distribution Televizyon ve Filmcilik AŞ (MADD Entertainment), Yek Teknoloji Pazarlama AŞ (MERZİGO) ve Key Networks Holding AŞ (KEY Networks) üzerinde Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı davranışlar sergileyip sergilemediklerinin tespit edilmesi amacıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Rekabet Kurulu, bu soruşturma çerçevesinde şu konuları inceleyecek:

  • MED Yapım, AY Yapım ve MADD Entertainment’ın yerli dizilerin yurtdışına dağıtımına yönelik faaliyetleri,
  • MED Yapım ve AY Yapım’ın iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemleri.

Ayrıca, Youtube platformu üzerinden dizi içerikleri sunan ve aynı ekonomik yapı içerisinde yer alan KEY Networks ile MERZİGO’nun rakiplerini dışlama amaçlı eylemleri de incelenecek. Bu durum, bu şirketlerin Rekabet Kanunu’nu ihlal edip etmediği konusunda önemli bir belirleyici olacak.

Öte yandan, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, soruşturma açılan şirketlerin veya şirket birliklerinin mutlaka kanunu ihlal ettiği ya da yaptırımlarla karşı karşıya kaldığı anlamına gelmemektedir. Bu durum, sadece bir inceleme sürecinin başladığını göstermektedir.

Kaynak: Sözcü

Rekabet Kurulu’ndan Medya Sektörüne Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!