1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu’ndan Stellantis ve Tofaş’a İlişkin Gelişmeler

Rekabet Kurulu’ndan Stellantis ve Tofaş’a İlişkin Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu’ndan Stellantis ve Tofaş’a İlişkin Açıklama

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Stellantis N.V.’ye bağlı Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ’nin, Koç Holding AŞ’nin ortak kontrolünde bulunan TOFAŞ Türk Otomobil AŞ tarafından devralınmasına yönelik süreçte önemli bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurulu, bu konu hakkında nihai inceleme yapılmasına karar verdi.

Tofaş, Rekabet Kurulu’nun verdiği kararın nihai nitelikte olmadığını ve sürecin devam ettiğini belirtti. Yapılan toplantılarda, Stellantis’in Tofaş tarafından devralınmasıyla ilgili sunduğu taahhütlerin yeterli bulunmadığı ifade edildi.

TOFAŞ’TAN RESMİ AÇIKLAMA

Tofaş, Rekabet Kurulu’nun Stellantis markalarının distribütörlüğüne onay vermemesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Şirket, söz konusu kararın nihai bir karar olmadığını ve sürecin hâlâ devam ettiğini vurguladı.

  • Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rekabet hukuku düzenlemeleri çerçevesinde alınan bu karar bir ara karar niteliğindedir. Anılan kararın şirketimize tebliğ edilmesinin ardından yapılacak detaylı değerlendirmeler sonucunda, ek açıklamalarımız yasal süresi içerisinde Rekabet Kurulu’na sunulacaktır.”
  • Bu bağlamda, ilgili kararın nihai bir karar olmadığı ve sürecin devam etmekte olduğu belirtildi.

Kaynak: Sözcü

Rekabet Kurulu’ndan Stellantis ve Tofaş’a İlişkin Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!