1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rize’de Burger King Açılışı Protesto Edildi

Rize’de Burger King Açılışı Protesto Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de Burger King Açılışı ve Protestolar

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen Burger King açılışında, İsrail’i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam’a yönelik saldırılar tepkileri beraberinde getirdi. Bu olay üzerine yapılan açıklamalar, toplumda geniş yankı uyandırdı.

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in Açıklamaları

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, şunları dile getirdi: “Öncelikle, keşke o açılış olmasaydı. İkincisi, biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddetin, öğretim görevlisine kim olursa olsun yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Bizi linç edenlerin, ‘İsrail uşakları, Yahudi uşakları’ diyenlerin bu konuşmalarını dikkatle dinlemenizi öneririm. Mevlâna’nın sözleriyle ifade etmek gerekirse; ‘suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet, lâkin bir lafa bakarım, laf mı diye; bir de söyleyene bakarım, adam mı diye.’ Bu sözler, durumu özetliyor.”

Zulme ve Haksızlığa Karşı Durmak

Katmer, sözlerine devam ederek, “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beri aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale. Yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunum. Bütün bu yapılanların altında yatan cevabım budur.” şeklinde ifade etti.

Cuma Mesajı ve Açılış Tartışmaları

Bir gazetecinin, “Açılışta AKP’li belediye başkanları vardı, açılış kurdelesini onlar kesti” şeklindeki sorusuna Katmer, “Cumanız mübarek olsun” diyerek yanıt verdi. Gazetecinin sorusunu tekrarlaması üzerine ise, “Ben AK Parti İl Başkanıyım. Hükümeti, devleti temsilen sayın valim orada mıydı, değil. İlk başta söyledim ki keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız. Hiçbir tanemizi İsrail yanlısı olarak göremezler. Yani hiçbir arkadaşımızı, hem bir üyemiz dâhil, Filistin’in yanında olmadığımızı söylemek alnımızın iki ortasında taşımak sayarız.” ifadelerini kullandı.

Sonuç

Bu olay, toplumda ciddi tartışmalara neden olurken, Katmer’in açıklamaları da birçok kişi tarafından dikkatle takip edildi. Saldırıya uğrayan Dr. Kemal Sağlam’a destek mesajları ise artarak devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

Rize’de Burger King Açılışı Protesto Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!