1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rize’de Heyelan: Sağanak Yağışlar Sonrası İki Boş Ev Toprak Altında Kaldı

Rize’de Heyelan: Sağanak Yağışlar Sonrası İki Boş Ev Toprak Altında Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Çayeli İlçesinde Sağanak Sonrası Heyelan

Rize’nin Çayeli ilçesinde etkili olan yoğun sağanak yağışlar, bölgedeki doğal dengeyi alt üst etti. Bu yağışlar sonucunda meydana gelen heyelan, iki boş evin toprak altında kalmasına neden oldu. AFAD ekipleri, olayın ardından bölgeye intikal ederek güvenlik önlemleri aldı ve detaylı incelemelere başladı.

Dün gece boyunca süren sağanak, sabah saatlerinde etkisini artırarak yerel halkta tedirginliğe yol açtı. Özellikle Büyükköy beldesinin Dereiçi köyünde yaşanan heyelan, yamaçlardan kayan toprakların aşağıya inmesiyle gerçekleşti. Bu olayda, heyelan sonucu iki katlı iki boş ev, kayaların ve toprağın altında kaldı. Ayrıca, dere yatağına akan topraklar, su birikintilerinin oluşmasına sebep oldu.

İnceleme Başlatıldı

Heyelan sonrası, olay yerine gelen AFAD görevlileri, güvenlik önlemlerini alarak bölgedeki durumu değerlendirmeye aldı. Heyelan sebebiyle kapanan yollar nedeniyle köye ulaşım, alternatif güzergahlar kullanılarak sağlanmaya çalışılıyor. Bu tür doğal afetlere karşı daha fazla önlem alınması gerektiği, yerel halk tarafından vurgulanıyor.

Kaynak: Sözcü

Rize’de Heyelan: Sağanak Yağışlar Sonrası İki Boş Ev Toprak Altında Kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!