1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rize’deki Sağanak Yağışların Denize Etkisi

Rize’deki Sağanak Yağışların Denize Etkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’deki Sağanak Yağışların Etkileri

Rize’de son iki haftadır aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar, derelerden akan çamurlu su nedeniyle denizin renginin belirgin bir şekilde değişmesine neden oldu. Çayeli ilçesinde, kıyıdan görüntülenen deniz, kahverengiye büründü.

14 Gün Süren Sağanak Yağışlar

Kent genelinde 14 gündür devam eden aralıklarla süren sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bu yağışlar, birçok bölgede irili ufaklı heyelanlara yol açarken, bazı evler ve iş yerleri de su baskınlarına maruz kaldı. Özellikle Ardeşen ilçesinin Hoşdere köyünde, heyelan riski nedeniyle evlerinde mahsur kalan 5 kişilik bir aile, AFAD ekipleri tarafından güvenli bir alana tahliye edildi.

Bazı Evler Boşaltıldı

İl genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetreyi aşan yağış miktarları kaydedildi. Bu nedenle, kent genelinde sağanak yağış ve heyelan riskine karşı 16 konut tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Heyelanların ardından, bölgedeki temizlik çalışmaları devam ederken, derelerden akan çamurlu su denizin rengini önemli ölçüde değiştirdi. Çayeli ilçesinde, Karadeniz’in kıyı şeridinde geniş bir alanda suyun rengi, Büyük Çayı ve Yamaç Deresi’nden taşınan çamurlu su nedeniyle kahverengiye döndü.

Dere ve ırmaklarla denize taşınan atıklar da kıyı bölgelerinde kirliliğe yol açtı. Denizin bu kahverengi rengi, kıyıdan net bir şekilde gözlemlenebildi.

Kaynak: Sözcü

Rize’deki Sağanak Yağışların Denize Etkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!