1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rojin Kabaiş’in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Rojin Kabaiş’in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden tam 12 gün geçti. Rojin, Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bu süre zarfında haber alınamazken, hem Van Gölü’nde hem de karada arama çalışmaları devam ediyor.

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Olay yerinde yürütülen arama çalışmalarını yakından takip eden Van Valisi Ozan Balcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rojin Kabaiş’in 25 Eylül tarihinde babasıyla birlikte okumak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yurduna geldiğini belirten Vali Balcı, “Rojin, 25 Eylül’de yurda giriş yaptı. 25 ve 26 Eylül tarihlerinde yurtta kaldı. 27 Eylül Cuma akşamı yurttan ayrıldı. Yurttan çıktıktan sonra 3 gün içinde sahilde gezerken cep telefonuna ait kulaklığı bulundu. Saat 12.00 civarında yurt görevlileri durumu bildiriyor. Ardından emniyet müdürlüğüne kayıp şahıs olarak bildirim yapıldı. O günden itibaren emniyet müdürlüğü, jandarma, sahil güvenlik ve üniversite iş birliği ile eldeki tüm iz, emare ve delilleri değerlendirerek kızımızı bulmaya çalışıyoruz. Arama çalışmalarımız sadece sahilde değil, kampüs içinde, çevre köylerde ve hatta tüm 81 il emniyet müdürlüklerine, jandarma komutanlıklarına da Rojin’in kimlik bilgileri iletilmiştir.” dedi.

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Son olarak Rojin’in görüntülendiği Van Gölü sahilinde arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Vali Balcı, “Burada cep telefonu ile kulaklığının bulunması sebebiyle emniyet, jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve üniversitemizle birlikte yoğun bir şekilde arama yapıyoruz. Elimizdeki tüm izleri, bulguları ve delilleri titizlikle değerlendiriyoruz. Helikopterlerimiz sürekli olarak bölgeyi tarıyor. Gölde kaybolma ihtimaline karşı güvenlik botlarımız aktif olarak görev yapıyor. Daha derin su taramaları için Çanakkale’den Sonar cihazı getirttik. Kesin bir şey söylemek mümkün değil; dalgıçlarımız da çalışmalarını sürdürüyor. Şehirdeki tüm güvenlik kameraları inceleniyor. Umarım en kısa sürede kızımıza kavuşuruz.” ifadelerini kullandı.

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

“Rojin’i Arama Çalışmalarımız 81 İlde Devam Ediyor”

Arama çalışmalarının her yerde yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Balcı, “Rojin’i her yerde arıyoruz. Sadece gölde değil, her alanda arama yapıyoruz. Hatta Van dışında, 81 il emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına kimlik bilgileri verildi. Elimizdeki tüm izleri, bulguları ve olası her durumu değerlendiriyoruz. Bunun dışında asılsız haberlere itibar etmemek gerekiyor. Bizim amacımız bir an önce Rojin’i bulmak. Tüm birimlerimiz bu kızımızı bulmak için seferber durumda. Devletimizin tüm imkanlarını Rojin’i bulmak için kullanıyoruz. Umarım en kısa zamanda kendisine kavuşuruz.” şeklinde konuştu.

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Rojin Kabaiş'in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler

Rojin Kabaiş’in Kaybolması Üzerine Son Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!