1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rojin Kabaiş’in Kaybolması ve Başlatılan Arama Çalışmaları

Rojin Kabaiş’in Kaybolması ve Başlatılan Arama Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rojin Kabaiş’in Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

Rojin Kabaiş'in Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmaya karar verdi. Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek yerine tek başına dışarı çıkmayı tercih eden Kabaiş, geri dönmeyince arkadaşları endişelendi. Arkadaşları, Rojin’e telefonla ulaşamayınca 28 Eylül’de saat 12.00 civarında durumu polise bildirdi.

Kabaiş’in, 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’nde çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve bu aktiviteye birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül sabahı, Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su şişesi bulundu. Bulunan cep telefonu, incelenmek üzere polise teslim edildi. Rojin, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirtmişti.

Rojin Kabaiş için, polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışmaları başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda, polis ekipleri zaman zaman havadan destek veriyor.

Arama Çalışmalarının Detayları

Arama Çalışmalarının Detayları

Arama çalışmalarında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. 10 Ekim itibarıyla başörtüsü bulunan Rojin’e hala ulaşılamadı ve her yere detaylıca bakılmaya devam ediliyor.

DALGIÇ EKİBİ ÇALIŞMALARA KATILDI

Rojin’i arama çalışmaları, özellikle başörtüsü ile birlikte kaybolduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki alanlarda yoğunlaşmış durumda. Erzurum ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmaları, 17. gününde devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen 8 kişilik dalgıç ekibi, su altı kadavra arama köpeği ile birlikte arama çalışmalarına destek veriyor.

Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada ise polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki sazlık alanlar ve metruk yapılar üzerinde de arama yapıyor.

Kaynak: Sözcü

Rojin Kabaiş’in Kaybolması ve Başlatılan Arama Çalışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!