Rojin Kabaiş’in Kayboluşunun 16. Günü
Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 16. günde de sürüyor. Arama faaliyetleri, dün kadavra köpeğinin bir tepki vermesi üzerine kazı çalışması yapılan bölgede yoğunlaştırıldı.
Rojin Kabaiş’in Kaybolma Süreci
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşları, Rojin’in telefonla ulaşamaması üzerine 28 Eylül’de saat 12.00 civarında durumu polise bildirerek yardım talep etti.
Rojin’in 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, bu durumu birlikte gitmeyi teklif ettiği bir arkadaşına ilettiği ancak arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.
Bulunan Eşyalar
28 Eylül’de yapılan incelemelerde Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait bazı eşyalar bulundu. Bu eşyalar arasında:
- Cep telefonu
- Kulaklık
- Kek
- Su
Bulunan telefon, detaylı bir inceleme için polise teslim edildi.
Arama Çalışmaları
Rojin’in annesiyle telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylemesi üzerine, arama çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalara polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri katıldı. Ayrıca, gönüllü arama-kurtarma ekipleri de bu sürece destek veriyor. Aramalar sırasında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar cihazı ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor.
Rojin’in kaybolduğu günden bu yana Bardakçı Mahallesi’ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç detaylı bir şekilde incelendi. 10 Ekim tarihinde, Rojin’e ait bir başörtüsü sahilde keşfedildi.
Yoğunlaştırılan Arama Faaliyetleri
Rojin’i bulma çabaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgeye odaklandı. Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de bu arama faaliyetlerinde aktif olarak kullanılıyor. Aramalar 16. güne girerken, kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine bölge metal dedektörü ile tarandı ve bazı noktalar kazı çalışmasına tabi tutuldu.
Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada ise arama kurtarma ekipleri, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü gruplar tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki sahil didik didik araştırılıyor. Ayrıca, Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk yapılar, evlerin bahçeleri ve kampüs yakınındaki sazlık alanlar da kontrol edilmektedir. Ancak, yapılan tüm çalışmalara rağmen şu ana kadar Rojin’e ait herhangi bir iz bulunamadı.
Kaynak: Sözcü