1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna ve Asya Pasifik Üzerine Açıklamalar

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna ve Asya Pasifik Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Önemli Açıklamalar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu’nun, “Ukrayna’da nükleer olmayan caydırıcı güçlerin konuşlandırılması” gerektiği yönündeki ifadeleri üzerine Zaharova, bu konunun başka Batılı yetkililer tarafından da gündeme getirildiğine dikkat çekti. Zaharova, “Ukrayna’ya yabancı askeri birliklerin gönderilmesi, nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açacak ve bu durum felaketle sonuçlanacaktır. Avrupa’da birçok ülke, Fransa’nın bu önerisini desteklememiştir. Fransa’nın Rusya’yı engelleme ve stratejik yenilgiye uğratma çabalarının kötü sonuçlandığını hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zaharova, “Kiev’in NATO’ya davet edilmesi, ne şu an ne de gelecekte, Rusya ile müzakere edilebilecek bir konu değildir.” ifadesini kullandı. Bu durumun, Ukrayna’daki çatışmanın nedenlerinden biri olduğunu vurguladı.

Tatbikat Gerginliği Artırıyor

ABD ile Japonya’nın düzenlediği “Keen Sword” ortak askeri tatbikatına da değinen Zaharova, bu tatbikatı dikkatle izlediklerini belirtti. Zaharova, “Buna benzer tatbikatlar, Asya Pasifik bölgesindeki gerginlik seviyesini artırıyor ve bu, Rusya ile Çin’i çevreleme girişiminin bir parçasıdır.” dedi. Ayrıca, Rusya’nın bu tür gelişmelere karşı koymak için yeterli askeri ve siyasi araçlara sahip olduğunu da vurguladı.

Polonya’nın, Rusya’nın Poznan Başkonsolosluğunu kapatma yönündeki kararını da eleştiren Zaharova, bu adımın “düşmanca” bir tavır olduğunu ifade ederek, böyle bir duruma karşılık vereceklerini belirtti.

Son olarak, Zaharova, bugün Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesine siber saldırı düzenlendiğini ve bunun dışarıdan yapıldığını açıkladı. Bu durum, uluslararası güvenlik konularındaki endişelerin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.

Kaynak: Sözcü

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna ve Asya Pasifik Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!