1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rutte ve Michal’dan Türkiye’nin BRICS ve NATO İlişkileri Üzerine Açıklamalar

Rutte ve Michal’dan Türkiye’nin BRICS ve NATO İlişkileri Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rutte ve Michal’dan Türkiye’nin BRICS İlişkilerine Dair Açıklamalar

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Estonya’nın Başbakanı Kristen Michal ile başkent Tallinn’de bir araya geldi. İki lider, gerçekleştirdikleri basın toplantısında Türkiye’nin BRICS ile olan ilişkilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundular.

Türkiye’nin BRICS başvurusunun NATO için bir ‘endişe kaynağı’ olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Rutte, “Türkiye’nin BRICS ortaklarından bazılarıyla da birlikte çalıştığını biliyoruz. Bu, onların egemenlik hakkıdır,” yanıtını verdi. Rutte, Türkiye’nin NATO ittifakındaki kritik rolünü vurgulamayı da ihmal etmedi.

Rutte, Türkiye’nin NATO içerisindeki yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek, “Zaman zaman ikili ya da NATO içinde tartışmalara yol açmasına rağmen, Türkiye önemli bir müttefik olarak kalmaya devam ediyor,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye’nin NATO için taşıdığı önemi de şu sözlerle ifade etti: “Türkiye, NATO’nun en donanımlı askeri güçlerinden birine sahip. Güneydoğu kanadında NATO coğrafyasının kendi bölümünde hayati bir rol oynamaktadır. İttifak’a birçok kabiliyet sağlıyor.”

Rutte, Türkiye’nin NATO’daki köklü geçmişine değinerek, “Türkiye’nin uzun yıllardır İttifak’ın ayrılmaz bir parçası olmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Tabii ki İttifak içinde bir demokrasi olarak, 32 ülke arasında her zaman bazı konularda tartışmalar olacaktır,” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu ve NATO’daki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Rutte ve Michal’dan Türkiye’nin BRICS ve NATO İlişkileri Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!