1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sabahattin Çakmakoğlu’nun Cenaze Töreni ve Hayatı

Sabahattin Çakmakoğlu’nun Cenaze Töreni ve Hayatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabahattin Çakmakoğlu’nun Cenaze Töreni

Eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili olan Sabahattin Çakmakoğlu’nun cenazesi, yarın İncesu Kara Mustafa Paşa Camii’nde kılınacak olan cuma namazının ardından gerçekleştirilecek. Cenaze namazının ardından merhum, İncesu Aile Mezarlığı’na defnedilecektir.

Sabahattin Çakmakoğlu Kimdir?

Sabahattin Çakmakoğlu, 25 Kasım 1930 tarihinde Kayseri’nin İncesu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etmiş ve 1953 yılında buradan mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından kamu sektöründe Mülki İdare Amiri olarak kariyerine başlamış ve bu süreçte çeşitli illerde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. Bu iller arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kozaklı
  • Gülşehir
  • Ürgüp
  • Çıldır
  • Bayburt
  • Ereğli

Daha sonra valilik görevlerine terfi ederek Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel ve Merkez bölgelerinde önemli görevler üstlenmiştir. Çakmakoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi kritik pozisyonlarda da bulunmuştur.

1991 yılında bakanlar kurulu kontenjanından Yüksek Öğretim Kurumu üyeliğine seçilen Çakmakoğlu, 1992’de emekliye ayrılmasının ardından bir süre Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yapmıştır. Siyaset hayatına Anavatan Partisi’ne katılmasıyla giriş yapan Çakmakoğlu, 1995 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi olmuştur. Alparslan Türkeş’in danışmanı olarak aktif bir rol üstlenmiş, 23 Kasım 1997’de MHP’nin merkez yürütme kurulu üyeliğine seçilerek genel başkan yardımcılığına atanmıştır.

1999 Türkiye genel seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiş ve 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan hükümette Milli Savunma Bakanı olarak atanmıştır. 2007 seçimlerinde yeniden Kayseri milletvekili seçilen Çakmakoğlu, aynı yıl cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday olmuş, ancak Abdullah Gül’e karşı bu seçimde başarılı olamamıştır. 2011 genel seçimlerinde ise aktif siyasetten ayrılmıştır.

Kaynak: Sözcü

Sabahattin Çakmakoğlu’nun Cenaze Töreni ve Hayatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!