1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi ile İlgili Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi ile İlgili Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Türkiye’yi derinden sarsan ‘yenidoğan çetesi’ ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, bu konuda 3 maddelik bir açıklama yaptı:

  • 1- Denetimlerin Sıkılaşması:

    Sağlık sistemimizi suistimal eden ve vatandaşlarımızı, onların en kıymetli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere karşı göz açtırmamamız için, sürdürülen denetimlerin her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz devam edeceğini vurguladı. Mevcut sağlık hizmetlerini aksatmadan, Bakanlığın denetim ekipleri yalnızca yenidoğan branşı için değil, tüm hastane branşlarını denetlemek amacıyla tam kapasite ile sahada bulunacaklardır.

  • 2- Uzman Komisyon Oluşturulacak:

    Memişoğlu, mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi gerektiğini belirterek, her branştan uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonların kurulacağını ifade etti. Özel hastanelere yönelik denetimlerin kesintisiz devam ederken, özel sağlık kurumlarına dair yapısal reformların da bakanlık gündeminde yer aldığını açıkladı.

  • 3- Sağlık Çalışanlarının İtibarını Koruma:

    Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarlar ve maddi menfaatler uğruna lekelemeye çalışanlara karşı kararlılıkla duracaklarını belirten Memişoğlu, afetlerde ve salgın hastalıklarda büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarının itibarını bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi ile İlgili Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!