1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Skandalına İlişkin Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Skandalına İlişkin Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi derinden sarsan yenidoğan çetesi skandalı üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  • Emniyet ile İşbirliği: “Somut delil elde etmek amacıyla 5 Mayıs 2023 tarihinde Emniyet Müdürlüğüne resmi bir yazı göndererek yardım talep ettik. 25 Eylül’de gerçekleştirdiğimiz olağanüstü denetimlerde, emniyet güçleri ile işbirliği içerisinde çalıştık.”
  • Delil İnceleme Süreci: “Bu süreçte bir komisyon kurarak elde edilen delilleri titizlikle inceledik. 4 Eylül 2023 itibarıyla 300 kişinin dinlenmesine başlandı.”
  • Hastanelere Baskınlar: “26 Nisan’da, şüpheli hastanelere yönelik polis baskınları gerçekleştirildi. Denetim sırasında hastanelerle ilgili bilgiler, kapalı zarflar halinde denetim ekiplerine sunuldu. Böylece, kimsenin hangi hastaneye yönlendirileceği önceden bilinmedi.”
  • Bebek Ölümleri İle İlgili İddialar: “Denetimler devam ederken bebek ölümleri sürüyordu.” Dosyada gizlilik bulunduğu için bebek ölümleri ile ilgili bakanlığımıza herhangi bir bilgi verilmedi. Savcılık, 24 Kasım 2023’te Bakanlıktan inceleme yapılmasını talep etti. Müfettişlerimiz, savcılıkla yakın bir işbirliği içinde çalıştı.
  • Kamuoyuna Yanlış Yönlendirme: “Herkes, ‘Ölümler varken durdunuz’ şeklinde bir sorgulama yapıyor. Kamuoyunu bu yönde yönlendirenlerin, asıl durumu tam olarak bilmediğini düşünüyorum. Gerçekten büyük bir çeteye operasyon yapılmış ve büyük bir işbirliği ile bu çete çökertilmiştir. Ancak, ‘Çocuklar ölürken siz oradaydınız’ diyenlerin konuya dair yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtmek isterim.”

Kaynak: Sözcü

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Skandalına İlişkin Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!