1. Haberler
  2. Spor
  3. Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023: Kapadokya’nın Büyüleyici Manzaralarında Koşu Yarışı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023: Kapadokya’nın Büyüleyici Manzaralarında Koşu Yarışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapadokya’nın Eşsiz Güzellikleriyle Salomon Cappadocia Ultra Trail Coşkusu

Olağanüstü doğal güzellikleri ve benzersiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’nın büyüleyici tepelerinde ve vadilerinde düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra Trail, 73 ülkeden 2 bin 395 patika koşucusunu ağırladı.

Ülkemizde spor turizmine önemli katkılar sağlayan Argeus Travel & Events tarafından, Salomon’un isim sponsorluğunda bu yıl 11. kez gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar 119K, 63K ve 38K’lık zorlu parkurlarda ter döktü. Ürgüp merkezinden start alan sporcular, Kapadokya’nın eşsiz doğal manzaralarında koşarak unutulmaz bir deneyim yaşadı. Zorlu ve bir o kadar da keyifli parkurlarda mücadele eden patika koşucuları, hem kendilerini hem de doğayı keşfetme fırsatı buldu.

Salomon Cappadocia Ultra Trail, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştirildi. Bu yıl, Salomon’un isim sponsorluğunun yanı sıra, Anadolu Sigorta ve Intersport’un yeni katılımıyla birlikte, Corendon Airlines da tekrar organizasyonda yer aldı. Garmin, Noss Group, Royal Balloon Cappadocia ve Yunak Evleri Cappadocia Cave Hotel ise etkinliğin co-sponsorları arasında yer aldı. Yarış, Volkswagen R Premium Expo partnerliğinde gerçekleşti. Sosyal sorumluluk ortaklığı ise, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Adım Adım tarafından üstlenildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Salomon Cappadocia Ultra Trail’de derece elde eden sporcular, düzenlenen ödül töreninde başarılarını taçlandırdı. Törene; Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir İl Turizm Müdürü Arda Hep, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla, Salomon Türkiye Marka Müdürü Orçun Kutluad, Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, TGA Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, Intersport Pazarlama Yöneticisi Simge Genç, Intersport Mağaza Koordinatörü Ramazan Meşeci, Garmin Türkiye Genel Müdürü Hasan Güder ve Noss Grup Genel Müdürü Seçkin Özerler katıldı.

ÇOCUK KOŞUSU RENKLİ ANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Salcano Cappadocia Çocuk Koşusu, 450 küçük sporcunun katılımı ile gerçekleşerek renkli anlara sahne oldu. Bu eğlenceli etkinliğin ardından yapılan çekilişte, 20 şanslı çocuk Salcano tarafından bisiklet ile ödüllendirildi.

BEYZA GÜZEL: “PARKUR ÇOK KEYİFLİYDİ, KAPADOKYA’NIN COĞRAFYASINI SEVİYORUM”

119K’lık parkurda kadınlarda birinci olan Salomon Türkiye sporcusu Beyza Güzel, 13:40:40’lık derecesiyle zirveye ulaşmayı başardı. Beyza, yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Organizasyon çok güzeldi. Salomon’a ve Argeus’a çok teşekkür ediyorum. Parkur çok keyifliydi, Kapadokya’nın coğrafyasını gerçekten çok seviyorum. En uzun mesafeyi koşmak istedim ve bu deneyimim çok keyifli geçti” dedi.

OĞUZHAN EMRE SİNGER: “EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK ÇOK GÜZEL”

Salomon Cappadocia Ultra Trail’in 119K’lık parkurunda erkeklerde birinci olan Oğuzhan Emre Singer, 11:30:23’lük derece elde etti. Singer, “Yarışın başından sonuna kadar birinci gitmeye çalıştım. Yorucuydu, arkamdaki fark biraz kapanmaya başladı ama sonunda finişe birinci olarak varabildim. Emeklerimizin karşılığını almak çok güzel bir şey. 9 yıldır bu parkurda yarışıyorum. Burası çok değişik bir coğrafya. İnsanlar burada yarışmalı, gezmeli ve keyfini çıkarmalı” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023: Kapadokya’nın Büyüleyici Manzaralarında Koşu Yarışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!