1. Haberler
  2. Spor
  3. Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu’nda Ödül Töreni Gerçekleşti

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu’nda Ödül Töreni Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu’nda Ödül Töreni Düzenlendi

Nevşehir’in güzel ilçelerinden Ürgüp’te bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, parkur rekorlarıyla dikkat çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen bu prestijli yarışta, 73 ülkeden toplam 2 bin 395 sporcu, 119 ve 38 kilometrelik zorlu parkurlarda mücadele etti.

119 kilometrelik parkurda erkeklerde Oğuzhan Emre Singer birinci olarak büyük bir başarıya imza atarken, onu Rusya’dan Stanislav Sabokar ikinci, Ukrayna’dan Yevhenii Yermolenko ise üçüncü olarak takip etti. Kadınlarda ise birinciliği Beyza Güzel, ikinciliği Rusya’dan Tetiana Maltseva ve üçüncülüğü Avusturya’dan Angelika Huemer elde etti.

63 kilometrelik parkurda erkeklerde Almanya’dan Marcel Hoeche birinci, Rusya’dan Artur Lashin ikinci ve yine Almanya’dan Moritz Wernick üçüncü sırayı aldı. Kadınlar kategorisinde ise İsviçre’den Jasmin Nunige birinci, İngiltere’den Holly Page ikinci ve Nuray Bulut Göktepe üçüncü oldu.

38 kilometrelik parkurda erkeklerde birinciliği Yeni Zelanda’dan Daniel Jones kazanırken, onu Rusya’dan Pavel Tarasov ve İspanya’dan Danel Osanz takip etti. Kadınlarda ise Almanya’dan Hottenrott Laura birinci, Tuğçe Karakaya ikinci ve Rusya’dan Kseniia Semakına üçüncü sırayı elde etti.

Dereceye giren sporcular, Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde ödüllerini almanın mutluluğunu yaşadı. 119 kilometrelik parkurda 13 saat 40 dakika 40 saniye süreyle parkur rekorunu kıran Beyza Güzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada olmak harikaydı, parkur gerçekten çok keyifliydi. Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasını çok seviyorum, bana huzur veriyor. Bu nedenle 119 kilometrede koşmak istedim ve bu deneyim çok keyifli geçti.” diyerek duygularını paylaştı.

119 kilometre erkeklerde 11 saat 39 dakika 42 saniyelik dereceyle parkur rekoru elde eden Oğuzhan Emre Singer ise, yarışa lider olarak başladığını ve bu liderliği sonuna kadar sürdürmeyi başardığını ifade etti. Ayrıca, 63 kilometre erkeklerde Marcel Hoeche ile 38 kilometre erkeklerde Daniel Jones’un da parkur rekorlarına imza attıkları belirtildi.

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu’nda Ödül Töreni Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!