1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şamil Tayyar’dan Bahçeli ve Öcalan Açıklamaları

Şamil Tayyar’dan Bahçeli ve Öcalan Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şamil Tayyar’dan Çarpıcı Açıklamalar

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmediğini öne sürdü. Tayyar, bu durumu bir tahmin değil, kesin bir bilgi olarak nitelendirdi.

Tayyar, iddialarını güçlendiren ifadelerle durumu şöyle açıkladı:

“ERDOĞAN TELEVİZYONDAN ÖĞRENİYOR”

Tayyar, şu sözleri sarf etti: “Devlet Bey’in açıklamasından Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi yoktu. Bu konu, aralarında önceden konuşulmuş, istişare edilmiş bir mesele değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu durumu, televizyon konuşmasından sonra öğreniyor. Bazı kişiler senaryo yazmaya çalışıyor ya ‘bunlar bir araya gelmiştir’ diye… Ancak, peki ne oldu da Sayın Cumhurbaşkanımız grup konuşmasında ‘Bu fırsatı değerlendirelim’ dedi? Dikkat ederseniz, Sayın Cumhurbaşkanımız çok dikkatli cümleler kullandı. Sonuçta o çağrıyı yapan, Cumhur İttifakı’nın ortağı. Devlet Bey’e de büyük bir saygı duyuyor, onu seviyor ve muhabbetleri de oldukça iyi. Ancak, farklı bir tavır koymasının beklenmesi de mümkün değil.”

“ERDOĞAN BU ÖNERİYE SEMPATİYLE BAKMIYOR”

Tayyar, el sıkmayla başlayan sürecin ilk kısmına ilişkin Cumhurbaşkanımızın konuşmasını değerlendirmek gerektiğini vurguladı. “Eğer terör örgütü silah bırakacaksa bu bir fırsattır ve bu durumun değerlendirilmesi gerekir. Yoksa Öcalan’ın parlamentoda gelip konuşması gibi marjinal ve radikal bir öneriye Cumhurbaşkanımızın sempatiyle baktığına dair herhangi bir işaret yok. Bunu kesin bir bilgi olarak söylüyorum, bir tahmin değil.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Şamil Tayyar’dan Bahçeli ve Öcalan Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!