1. Haberler
  2. Gündem
  3. Samsun’da Şehit Polis Memuru Mustafa Ata Traş’ın Ölümü ve Davası

Samsun’da Şehit Polis Memuru Mustafa Ata Traş’ın Ölümü ve Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da Şehit Polis Memuru Mustafa Ata Traş’ın Ölümüne Neden Olan Kaza

Samsun’da Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Ata Traş (43), 26 Mart 2023 tarihinde geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu şehit oldu. Olayda, polis memuru İsmail Eken (39) de yaralandı. Kazaya karışan çekici sürücüsü Hasbi Can Duran (26) hakkında açılan davada savcı mütalaasını sundu.

Mütalaada, Duran’ın ‘taksirle öldürme’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi, bilinçli taksir suçuna ilişkin cezanın üçte birinin yarısı kadar artırılması ve mesleğinden 3 aydan 3 yıla kadar men edilmesi talep edildi.

Kazanın Detayları

Kaza, Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddialara göre, sola dönülmez levhasının bulunduğu kavşaktan sahil yoluna gitmek isteyen Hasbi Can Duran’ın kullandığı 55 BFR 78 plakalı çekici, Atatürk Bulvarı’nda seyir halinde olan ve Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mustafa Ata Traş’ın motosikletine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle, polis memurları Mustafa Ata Traş ve arkasındaki İsmail Eken savruldu. Olayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine acil polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde, polis memuru Traş’ın şehit olduğu, yaralanan Eken’in ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı belirlendi.

Soruşturma ve Yasal Süreç

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Hasbi Can Duran hakkında ‘taksirle öldürme’ suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, ‘bilinçli taksir’ suçuna ilişkin cezanın üçte birinin yarısı kadar artırılması ve mesleğinden 3 aydan 3 yıla kadar men edilmesi istendi. İddianame, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianamede, Duran’ın ‘asli kusurlu’, şehit polis memuru Mustafa Ata Traş’ın ise ‘tali kusurlu’ olduğu rapor edildi.

Tahliye Süreci

13 Temmuz 2023’te görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, tanık ve sanığı dinledikten sonra Hasbi Can Duran’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ancak Duran’ın avukatı Gökhan Köseoğlu, üst mahkemeye itiraz ederek, her iki tarafın da hatalı olduğunu ve sanığın lehine işleme ihtimali bulunduğunu öne sürdü. Sanığın sabıkasının olmaması ve tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınarak tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme, sanığın tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Son Durum ve Duruşma Üzerine

Bugün görülen duruşmada, şehit polisin eşi Hatice Traş, yaralanan İsmail Eken ve tutuksuz yargılanan Hasbi Can Duran ile taraf avukatları hazır bulundu. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ‘taksirle öldürme’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsini, ‘bilinçli taksir’ suçuna ilişkin cezanın üçte birinin yarısı kadar artırılmasını ve mesleğinden 3 aydan 3 yıla kadar men edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Sözcü

Samsun’da Şehit Polis Memuru Mustafa Ata Traş’ın Ölümü ve Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!