1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na Yıllık 70-80 Milyar TL Gelir Sağlayacak Yeni Yasa Teklifi

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na Yıllık 70-80 Milyar TL Gelir Sağlayacak Yeni Yasa Teklifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Yasa Teklifi: Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na 70-80 Milyar TL Gelir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na aktarılmak üzere yıllık toplamda 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren bir yasa teklifi açıkladı. “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” başlığı altında 12 maddeden oluşan düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu.

Bu yasa teklifi, Savunma Sanayi Fonu’na gelir sağlamak amacıyla birkaç önemli düzenleme içeriyor. Teklifin en dikkat çekici yönü ise, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden her yıl 750 lira ücret alınması oldu.

Kart İptal Edilse de İade Yok

750 liralık katkı payı ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı kullanıcılarından alınacak olan bu 750 liralık kesinti, her yıl ocak ayının 5. gününde hesaplarına yansıtılacak. Önemli bir nokta olarak, kart iptal edilse bile bu katılım payı iade edilmeyecek.

Yıl içinde alınan veya limiti 100 bin lira üstü olan kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayda hesaplara yansıtılacak ve aynı şekilde ödenecek. Eğer kart, yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenirse, ilgili yıl için pay ödenmişse tekrar bir kesinti yapılmayacak. Ayrıca, fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için de ayrıca bir pay alınmayacak.

Torba teklifle getirilen bu paylar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Bu düzenlemenin, savunma sanayisinin gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na Yıllık 70-80 Milyar TL Gelir Sağlayacak Yeni Yasa Teklifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!