1. Haberler
  2. Gündem
  3. Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda Gelişmeler ve Kesinti Ertelenmesi

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda Gelişmeler ve Kesinti Ertelenmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayi Destekleme Fonu ile İlgili Gelişmeler

Son günlerde, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerini artırmayı hedefleyen bir kanun teklifi gündeme gelmişti. Ancak, bu teklifin içeriğinde yer alan ve tepkilere neden olan ‘limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından maktu katılım payı alınması’ maddesi, yapılan düzenlemelerle kaldırıldı. AK Parti kaynakları, bu konuda önemli bir açıklama yaptı ve “Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıkarıldı. Yeni teklifte bu kesinti yer almayacak” ifadelerini kullandı.

GÜLER, ‘ERTELENDİ’ DEMİŞTİ

Savunma Sanayi Fonu ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ertelendiği bilgisi de dikkat çekti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu konuda açıklamalarda bulunarak, “Görüşmeler 2025 bütçe görüşmeleri sonrasına ertelendi. Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz ve ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri de detaylı inceleyecek, varsa değiştirilecek veya geri çekilecek hususlar, bütçeden sonra tekrar değerlendirilecektir. Bütçenin Aralık sonunda tamamlanmasının ardından, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Bu gelişmeler, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun geleceği açısından önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Kamuoyunun ve ilgili paydaşların tepkileri göz önüne alındığında, hükümetin bu konudaki yaklaşımı daha da dikkat çekici hale gelmiştir.

Kaynak: Sözcü

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda Gelişmeler ve Kesinti Ertelenmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!