1. Haberler
  2. Gündem
  3. Siber Suçlarla Mücadelede Yeni Önlemler: Discord ve Telegram’a Erişim Engeli

Siber Suçlarla Mücadelede Yeni Önlemler: Discord ve Telegram’a Erişim Engeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suç Unsuru İçeriklere Karşı Sıkı Önlemler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde sosyal medya platformları üzerinde yürütülen denetimlerin sonuçlarını duyurdu. Discord platformunda suç unsuru içeren videoları düzenleyen 15 yaşındaki B.T. ve Telegram üzerinde “Hz Ebu Cehil” adlı grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” içerikler paylaşan 14 yaşındaki A.D.C. isimli çocuklar, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yakalandı. Her iki çocuğun ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada siber zorbalığa karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Yerlikaya, “Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DİSCORD’A ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Yazılı, sesli ve görüntülü anlık mesajlaşma uygulaması Discord’da yaşanan istismar iddiaları sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, platforma erişim engeli getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saat 23.18’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç, “Para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi gibi yaptırımlar uygulanabilecektir” derken, Discord’a erişim engeli getirilmesi kararını da duyurdu. Tunç, erişim engeli ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan ‘çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle, tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Siber Suçlarla Mücadelede Yeni Önlemler: Discord ve Telegram’a Erişim Engeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!