1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinan Aygül, DEVA Partisi Üyesi Mümin Erol Tarafından Tehdit Edildi

Sinan Aygül, DEVA Partisi Üyesi Mümin Erol Tarafından Tehdit Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’ün Tehditleri Duyurması

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, DEVA Partisi üyesi ve Tatvan Belediye Eş Başkanı Mümin Erol tarafından yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tehdit edildiğini açıkladı. Aygül, Erol’un basın toplantısında kendisine yönelik ağır hakaret ve tehditlerde bulunduğunu belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden toplantının ses kaydını paylaşan Aygül, şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığım haberlerden sonra düzenledikleri basın toplantısında Mümin Erol bana yönelik ağır hakaret, tehdit ve iftiralarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl uğradığım saldırıya atıfta bulunarak ‘Yarım bıraktıkları işi biz tamamlayacağız’ diyor.”

“Bu Hale Bir Sözümüz Var, Gazeteci Dövmeyeceğiz”

Mümin Erol’un basın toplantısında kullandığı ifadeler Aygül’e karşı ciddi hakaret ve tehdit içeriyordu. Erol, basın açıklamasında şu şekilde konuştu:

“Bizim bu halka sözümüz var, ‘hiçbir gazeteciyi dövmeyeceğiz’ diye. Sinan’ı gazeteci sıfatının dışında da dövmeyeceğim, bu sözümden dolayı. Eğer o sözü vermemiş olsaydım Sinan’ı bugün tekme tokat dövmeseydim namerttim. Bunu bu kadar net söylüyorum. Kendim bizzat dövecektim.”

“Sadece Gazetecilik Yaptım”

Sinan Aygül, yaşanan tehdit olayına dair sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

  • “Toplantıdaki gazeteci arkadaşlar, DEVA Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki ve Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan’a yaşananları ileterek tehdit edildiklerini, saldırı girişimi olduğunu ifade etmişlerdi. Bana ve diğer gazetecilere, bunun kabul edilebilir bir olay olmadığını, gerekeni yapacaklarını söylediler.”
  • “Ne yazık ki, ilgili kişiler bizi bir süre oyaladıktan sonra, işi sürüncemeye bırakıp, her seferinde kaçamak cevaplar verdiler. En son ‘Biz bir şey yapamıyoruz’ dediler. Bizi böyle oyalarken, öte taraftan Mümin Erol etrafında oluşturduğu rant çevresi ve parti içindeki destekçileri tarafından tehdit ve şantajlarla bambaşka bir noktaya ulaştı.”
  • “Ben sadece gazetecilik yaptım, yaptığım bütün haberlerin ve yazdığım her şeyin arkasındayım. Toplantı kaydını elime ulaştığı ilk gün kamuoyu ile paylaşmam gerekiyordu ancak DEVA Partisi’nin parti içi hukukuna saygı duydum, işletilmesini bekledim. Bu konuda hata yaptım, özür dilerim.”
  • “Toplantının kayıt altına alınmış olan kısmını içeren ses kaydına dokunmadan, yaşananları da olduğu gibi paylaşıyorum. Kayıttaki iddiaların tamamı yalan, ancak yine de ayrıntılı bir şekilde hazırladığım video ile tek tek açıklayacağım.”

Kaynak: Sözcü

Sinan Aygül, DEVA Partisi Üyesi Mümin Erol Tarafından Tehdit Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!