1. Haberler
  2. Spor
  3. Sir Chris Hoy Kanserle Mücadele Ediyor

Sir Chris Hoy Kanserle Mücadele Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü Bisikletçi Sir Chris Hoy, Kanserle Mücadele Ediyor

Altı kez Olimpiyat altın madalyası kazanan ünlü bisikletçi Sir Chris Hoy, kendisine konulan kanser teşhisinin tedavi edilemez olduğunu ve yalnızca “iki ila dört yıl” ömrü kaldığını açıkladı. 48 yaşındaki Britanyalı sporcu, şubat ayında aldığı teşhisin ardından zorlu bir sürece girdiğini duyurdu. Hoy, başlangıçta sadece bir “omuz gerginliği” hissettiğini, ancak detaylı taramalar sonucunda omzunun yanı sıra kalça, pelvis, kaburga ve omurgasında metastaz tespit edildiğini belirtti.

Hoy, “Şu anda kemoterapi dahil bir dizi tedavi görüyorum. Neyse ki süreç iyi gidiyor, iyimserim ve pozitif kalmaya çalışıyorum. Bisiklete binmeye ve çalışmaya devam ediyorum. Normal bir hayat sürüyorum.” ifadelerini kullandı. Ancak, ünlü bisikletçi, gerçekte kanserin ölümcül olduğunu ve uygulanan tedavilerin yalnızca “palyatif” yani semptomları hafifletmeye yönelik olduğunu itiraf etti.

Omzundaki Ağrıdan Kanser Teşhisi

Omzundaki Ağrıdan Kanser Teşhisi

Ünlü sporcu, ilk belirtileri geçen yıl omzundaki bir zorlanma şeklinde hissettiğini belirtti. Yapılan ilk incelemelerde omzunda bir tümör saptandı. Kapsamlı tetkikler sonucunda ise asıl sorunun prostat kanseri olduğu ve bu hastalığın kemiklere yayılmış metastazlar yaptığı ortaya çıktı. Teşhis sonrasında moralini bozmayan Hoy, bu yıl düzenlenen Paris Olimpiyatları’nda BBC için bisiklet müsabakalarını yorumlamaya devam etti.

Sunday Times’a verdiği röportajda, hastalığına rağmen yaşamaya ve umutlu kalmaya çalıştığını şu sözlerle anlattı: “Bu süreci doğal karşılamak zorundasınız. Hepimiz doğuyoruz ve bir gün ölüyoruz. Şanslıyım ki, bu süreci mümkün olduğunca uzatmak için ilaçlara erişimim var.”

Ailede Çifte Hastalık

Ailede Çifte Hastalık

Sir Chris ve eşi Sarra’nın, 10 yaşındaki Callum ve 7 yaşındaki Chloe adında iki çocukları bulunuyor. Ünlü sporcu, çocuklarına kimsenin sonsuza kadar yaşamadığını ama onlarla daha uzun yıllar bir arada kalmayı umut ettiğini söyledi. Hoy’un açıklamalarına göre, eşi Sarra da ağır bir hastalıkla mücadele ediyor. Hoy’un kanser teşhisinden sadece haftalar önce, Sarra’ya dejeneratif multipl skleroz (MS) tanısı konuldu. Çift, Sarra’nın tedavisinde daha düşük riskli ancak daha az etkili yöntemleri tercih etti.

Hoy, “Bazı günler Sarra, kapıya anahtarı yerleştirmekte bile zorlanıyor.” diyerek eşinin hastalığının zorluğunu ifade etti. Ancak, henüz çocuklarına Sarra’nın hastalığı hakkında bir şey söylemediklerini belirtti.

Kaynak: Sözcü

Sir Chris Hoy Kanserle Mücadele Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!