1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig Derbisinde Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşacak

Süper Lig Derbisinde Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig Derbisi: Galatasaray ve Beşiktaş Karşı Karşıya

Yarın akşam Süper Lig’in en çok beklenen derbisi gerçekleşecek. Galatasaray ile Beşiktaş, ligin namağlup iki ekibi olarak sahada yer alacak. Bu büyük karşılaşma öncesi, futbolseverlerin heyecanı dorukta. Derbiye dair en çok merak edilen konulardan biri de iki takımın kalecilerinin sergileyeceği performans. Kalecilerin oynayacağı rol, takımlarının alacağı sonuçlar üzerinde belirleyici bir etki yaratacak.

MUSLERA SON HAFTALARDA FORMDA

Galatasaray’da 14. sezonunu geçiren tecrübeli kaleci Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımın bu sezonki tüm lig maçlarında kaleyi koruyan isim oldu. Ligin geride kalan 9 haftasında 8 gol yiyen Muslera, son iki haftada oynanan Alanyaspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında kalesini gole kapatarak, takımının 6 puan kazanmasında büyük bir katkı sağladı.

59 DERBİDE FORMA GİYDİ

Galatasaray’a 2011-2012 sezonunda transfer olan Muslera, 14 sezon boyunca toplamda 59 derbi maçında görev aldı. Deneyimli eldiven, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda rakiplerin 59 golüne engel olamayan Muslera, 22 derbide ise gol yemeyi başardı.

BEŞİKTAŞ’TA KALE KİMİN OLACAK?

Konyaspor ile oynanan karşılaşmada sakatlanan Mert Günok’un, UEFA Avrupa Ligi’nde Olimpik Lyon ile yapılan maçta forma giyememesi, derbi öncesi belirsizlik yarattı. Eğer Mert Günok derbide oynayamazsa, kaleyi Ersin Destanoğlu koruyacak. Mert Günok, bu sezon Beşiktaş’ın ligdeki tüm maçlarında görev aldı ve 8 maçta 5 gol yedi. Ayrıca, 4 lig müsabakasında da kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

LYON MAÇININ KAHRAMANI ERSİN

Ersin Destanoğlu, bu sezon ligde hiç görev almazken, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 karşılaşmaya çıktı. Beşiktaş, Ersin’in kaleyi koruduğu maçlardan birinde Eintracht Frankfurt’a mağlup olurken, diğerinde Fransa’da Olimpik Lyon’u yenmeyi başardı. Ersin, bu maçta gösterdiği performansla takdir topladı ve takımının başarısında önemli bir rol oynadı.

Derbi heyecanı giderek artarken, kalecilerin performansı büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Süper Lig Derbisinde Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!