1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig’de Dev Derbi: Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşıyor

Süper Lig’de Dev Derbi: Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de Dev Derbi: Galatasaray – Beşiktaş

Süper Lig’in 10. haftası, futbolseverleri heyecanlandıracak dev bir derbiye ev sahipliği yapacak. Bugün, Galatasaray, ev sahipliği yaptığı maçta Beşiktaş’ı konuk edecek. Ligde henüz yenilgi yüzü görmeyen iki takım, bu önemli karşılaşmada galip gelerek taraftarlarını mutlu etmek istiyor.

357. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Galatasaray ile Beşiktaş, bu akşam oynanacak Trendyol Süper Lig mücadelesi ile birlikte tarihlerinde 357. kez karşı karşıya gelecekler. Rekabetin başlangıcı, 22 Ağustos 1924’te Taksim Stadı’nda oynanan ve Beşiktaş’ın 2-0 kazandığı maçla başlamıştır. Şu ana kadar gerçekleştirilen 356 maçtan, Galatasaray 127’sini kazanırken, Beşiktaş 115 galibiyet elde etti. İki takım arasında oynanan 114 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu tarihi rekabette Galatasaray toplamda 496 gol atarken, Beşiktaş 469 golle karşılık vermiştir.

LİGDE GALATASARAY ÜSTÜN

Galatasaray ve Beşiktaş arasında ligde yapılan 132 karşılaşmada sarı-kırmızılıların üstünlüğü dikkat çekiyor. Süper Lig’deki maçlarda Galatasaray, 50 galibiyet alırken, Beşiktaş 39 kez sahadan zaferle ayrıldı. Taraflar, 43 maçta eşitliği bozamazken, Galatasaray toplamda 162, Beşiktaş ise 140 gol kaydetmiştir.

RAMS PARK’TAKİ MAÇLAR

Galatasaray, 2011 yılında açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta Beşiktaş’a karşı olan üstünlüğü ile dikkat çekiyor. Seyrantepe’deki stadyumda Beşiktaş’ı 14 kez ağırlayan sarı-kırmızılılar, bu maçların 10’unu kazanırken, 2’sinde berabere kaldı ve 2 kez de mağlup oldu. Galatasaray, bu müsabakalarda toplamda 23 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

GALATASARAY 7 MAÇTIR SAHASINDA KAYBETMİYOR

Sarı-kırmızılı ekip, iç sahada Beşiktaş ile yaptığı son 7 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, taraftarının önünde oynadığı son 7 derbide 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Özellikle son 4 iç saha maçında Beşiktaş’ı mağlup etme başarısını gösterdi. “Cimbom”, rakibiyle sahasında yaptığı bu son 7 maçta toplamda 13 gol atarken, sadece 4 gol yedi. Galatasaray, 3 mücadelede kalesini gole kapatmayı başardı ve diğer 4 maçta rakibine 1’den fazla gol şansı vermedi.

Kaynak: Sözcü

Süper Lig’de Dev Derbi: Galatasaray ve Beşiktaş Karşılaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!