1. Haberler
  2. Magazin
  3. Suphi Tekiner Hayatını Kaybetti

Suphi Tekiner Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam ve tiyatro dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Suphi Tekiner, 84 yaşında hayata veda etti. Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli bir figürü olarak, birçok projede senarist ve oyuncu olarak yer aldı. Tekiner, Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı “En Büyük Şaban”, “Tokatçı”, “Hanzo”, İlyas Salman ve Şener Şen’in yer aldığı “Dolap Beygiri”, Adile Naşit ve Münir Özkul’un birlikte rol aldığı “Aile Şerefi” gibi birçok sevilen yapımda imzasını bıraktı. Ayrıca, Hülya Avşar ile İbrahim Tatlıses’in başrollerini paylaştığı “Sekreter” ve “Allah Allah” gibi projelerde de önemli katkılarda bulundu.

Suphi Tekiner Kimdir?

Suphi Tekiner, 1957 yılında amatör bir tiyatro oyuncusu olarak sahnelere adım attı. Bu, onu Yeşilçam’ın en tanınmış oyuncu ve senaristlerinden biri olma yolunda ilk adımıydı. 1960 yılında ilk oyunculuk deneyimini yaşarken, aynı yıl içinde kaleme aldığı ‘Hanzo’ filmi ile senaristlik kariyerine başlamış oldu. Karşısında sayısız unutulmaz eser bırakan Tekiner, 52 dizi ve filmde kamera karşısına geçti ve Türk sinemasına yıllara meydan okuyan birçok film kazandırdı.

2006 yılında ‘Binbir Gece’ dizisinde rol alarak televizyon dünyasında da kendine yer buldu. Tekiner, “Hanzo”, “Umudumuz Şaban”, “Tokatçı”, “Aile Şerefi” gibi Türk sinemasının unutulmaz eserlerini kaleme alarak, Türk halkının hafızasında silinmez bir yer edindi.

Suphi Tekiner Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!