1. Haberler
  2. Medya
  3. Tavşan İmparatorluğu: Seyfettin Tokmak’ın Yeni Filmi Dünya Prömiyerini Yapıyor

Tavşan İmparatorluğu: Seyfettin Tokmak’ın Yeni Filmi Dünya Prömiyerini Yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin önde gelen yönetmenlerinden Seyfettin Tokmak, “Kırık Midyeler” filmiyle büyük bir çıkış yakaladıktan sonra, merakla beklenen ikinci filmi “Tavşan İmparatorluğu” ile sinema severlerin karşısına çıkıyor. Bu yeni yapım, dünya prömiyerini 8 – 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde gerçekleştirecek.

“Tavşan İmparatorluğu”, dostluk, hayal gücü ve zorluklarla mücadele etmenin sınırlarını keşfe çıkarken, izleyicilere Musa adlı bir çocuğun hikayesini sunuyor. Musa, kasabadaki tazı yarışları için tavşan temin eden babası Beko ile yaşamaktadır. Yarışlar sona erdiğinde, sağ kalan tavşanları toplayan Musa, yaralı olanları terk edilmiş bir madende iyileştirerek özgür bir dünya kurma hayalini gerçekleştirmeye çalışır.

Bir gün Beko, engelli çocukların ailelerine devlet tarafından maaş bağlandığını öğrenir ve Musa’yı engelli bir çocuk gibi davranarak sağlık kurulunu ikna etmeye zorlar. Bu baskı, Musa için daha da derin bir kâbusun başlangıcını işaret eder. Yetişkin dünyasının ağır yükleri altında ezilen çocukların özgürleşme arayışını, dostluk ve hayal gücüyle örülü bir başkaldırı hikayesi olarak anlatan Tokmak, “Asıl amacım doğanın, mekanların, çocuk karakterlerin, tavşanların ve tazıların yüzlerine yansıyan bir melankoli kozmosu tasarlamaktı.” diyerek film hakkındaki vizyonunu paylaşıyor.

Türkiye, Meksika, Hırvatistan ve Lübnan ortak yapımı olan bu film, Kuzey Avrupa’nın en büyük film festivallerinden biri olan Tallinn Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Filmin oyuncu kadrosunda ise Alpay Kaya, Sermet Yeşil, Kubilay Tunçer, Perla Palamutçuoğulları ve Emrullah Çakay gibi önemli isimler yer alıyor.

Filmin yapımında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto Sinema Günleri’nin destekleri de önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca, ünlü müzisyen Erkan Oğur, filmin müziklerini bestelemiştir.

“Tavşan İmparatorluğu”nun Türkiye’deki seyirciyle buluşması ise 2025 yılı olarak planlanıyor.

Film Ekibi

  • Senarist & Yönetmen: Seyfettin Tokmak
  • Oyuncular: Alpay Kaya, Sermet Yeşil, Kubilay Tunçer, Perla Palamutçuoğulları, Emrullah Çakay
  • Yapımcı: Seyfettin Tokmak
  • Ortak Yapımcılar: Bünyamin Bayansal, Gabriella Gavica, Carlos Hernandez, Sinisa Juricic, Lara Abou Saifan, Kerim Suner, İlknur Bal Kutluay
  • Görüntü Yönetmeni: Claudia Becerril Bulos
  • Müzik: Erkan Oğur
  • Ses: Cenker Kökten

Tavşan İmparatorluğu: Seyfettin Tokmak’ın Yeni Filmi Dünya Prömiyerini Yapıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!