1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Sözleri ve Eleştiriler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Sözleri ve Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Sözleri Eleştiriliyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un “Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü” ifadesinin doğru olduğunu belirtmesine rağmen, bu bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini savundu. Kurtulmuş, “Devletin, ülkesi olmaz; devletin, milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin, devleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğü’ şeklinde değiştirilmelidir” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu sözler, kamuoyunda geniş yankı buldu ve eleştirilerin hedefi haline geldi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, bu duruma yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yücel, “Siz bu sorunlar karşısında o kadar bitiksiniz ki gericilere ve bölücülere selektör yapıyorsunuz. Ama emin olun, selektör yaptığınız o farlarınızı, ampullerinizi söndürmeyi biliriz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Anayasalar, milletlerin ruhudur. Türkiye’de milli ruhu ve kurucu felsefeyi korumak görevi TBMM’ye aittir. Anayasa’nın ilk 4 maddesini koruması gereken TBMM’nin başkanı olan Numan Kurtulmuş, ‘Devletin milleti olmaz, ülkesi olmaz. Bu yüzden 3. madde değiştirilmelidir’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, laiklik ilkesini tartışmaya açarak ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız. Sizin şirin görünmeye çalıştığınız insanlar, bu ülkede demokrasi ve eşit yurttaşlık dışında bir şey beklemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Yücel’in Açıklamaları

  • Ülkede art arda kadın cinayetleri işleniyor, belediyenizde hayvanlara yönelik katliamlar yapılıyor, millet açlık ve hayat pahalılığı nedeniyle inim inim inliyor.
  • Siz bu sorunlar karşısında o kadar çaresiz kaldınız ki, gericilere ve bölücülere selektör yapıyorsunuz. Ama unutmayın ki, selektör yaptığınız o farlarınızı ve ampullerinizi söndürmeyi biliriz.

Kaynak: Sözcü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Sözleri ve Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!