1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TBMM Genel Kurulu’nda 2025 Bütçe Görüşmeleri ve Yargı Paketi

TBMM Genel Kurulu’nda 2025 Bütçe Görüşmeleri ve Yargı Paketi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda Gündem ve Bütçe Görüşmeleri

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, kadınların yalnızca kendi soyadlarını kullanmalarına engel teşkil eden düzenlemelerin de dahil olduğu 9. Yargı Paketi’nin gündeme alınması bekleniyor. Bu önemli düzenlemelerin yanı sıra, 2025 yılı bütçe görüşmeleri de hızla yaklaşmakta.

2025 yılı bütçe görüşmeleri, 30 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Bütçenin genel görüşmeleri, saat 10.00’da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilecek. Bu süreç, bütçenin genel çerçevesinin ele alınmasının yanı sıra, Sayıştay raporlarının da tartışılmasını içerecek.

31 EKİM’DE TBMM BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

Bütçe maratonunun bir diğer önemli günü ise 31 Ekim Perşembe olacak. Bu tarihte, TBMM’nin bütçesi üzerinde detaylı görüşmeler yapılacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, bu görüşmelerde bütçe sunumunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

  • 30 Ekim: 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri.
  • 31 Ekim: TBMM bütçesinin görüşülmesi.

Bu bütçe görüşmeleri, Türkiye’nin ekonomik geleceği ve kamu hizmetlerinin finansmanı açısından büyük önem taşımaktadır. Meclis üyeleri, bu süreçte toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerini dile getirecekler.

Kaynak: Sözcü

TBMM Genel Kurulu’nda 2025 Bütçe Görüşmeleri ve Yargı Paketi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!