1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Cinnet Hali Üzerine Eleştiri

TBMM Genel Kurulu’nda Cinnet Hali Üzerine Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda Cinnet Hali Üzerine Konuşma

TBMM Genel Kurulu'nda Cinnet Hali Üzerine Konuşma

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu çarpıcı bir şekilde dile getirdi. Ülkenin adeta bir cinnet hali yaşadığını ifade eden Akdoğan, bu sorunun çözümü için tüm kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, “Sokakta, hastanede, meydanda, trafikte bir cinnet hali söz konusu. Kadın, çocuk, ağaç, deniz, kedi, köpek; ne varsa acımasızca öldürülüyor. TBMM’nin bu durumu ana gündem maddesi olarak ele almamasını hayretle karşılıyorum. Bu konuyu gündeme aldırmayanları kınıyorum,” dedi.

Akdoğan, tedirginliğin toplumun her kesimine yayıldığını belirterek, “İlk defa milletvekili olanlar 500 gündür görev yapıyor. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri ve hayvan katliamları ülkenin gündeminde yer alıyor ama biz burada üç maymunu oynamaya devam ediyoruz. Neden? Çünkü iktidar partisi ve ortakları bu konuları gündeme almıyor,” ifadelerini kullandı.

‘Biz 600 milletvekili burada ne iş yapıyoruz, ne işe yararız?’

Umut Akdoğan, sokaktaki cinnet haliyle ilgili olarak, “Bizi bir organize suç örgütü lideri mi uyaracak? Sizin umursamadığınız konuda bir organize suç örgütü lideri, ‘Türkiye, Meksika ve Kolombiya gibi bir sürece girdi, suç kartelleri oluşacak. 6-7 sene içerisinde bu kartellerin savaşına hepiniz şahit olacaksınız’ diyor. Eğer bu konuyu bir organize suç örgütü lideri kadar önemsemiyorsanız, büyük bir hata yapıyorsunuz,” şeklinde konuştu.

Akdoğan, sokaktaki cinnet halinin çözülmediği sürece, iktidar değişse bile bu sorunun çözülemeyeceğini belirtti. “Burada bulunan milletvekilleri dahil, kimse kendisini güvende hissetmesin. Huzurunuzun bozulması, evinizin camına ya da arabanızın üstüne gelecek bir taş kadar basit. O taş gelir ve herkesin huzuru kaçar,” dedi.

Umut Akdoğan, toplumsal güvenliğin önemine dikkat çekerek, “Sokakta bir çocuğun başını okşayamıyoruz; çünkü cinnet hali var. Yere düşmüş bir kadına yardım edemiyorsunuz. Bunu bir erkek olarak yaparsam nasıl anlaşılır diye korkuyorsunuz. Trafikte korna çalamıyorsunuz; çünkü bu cinnet hali,” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Akdoğan, “Bu mesele, TBMM’nin ana gündemi olmalıdır. Madem bu konularla ilgili araştırma komisyonu kurmayacağız, bir çözüm önerisi getirmeyeceğiz, madem sokaktaki bu cinnet halinin önüne geçemeyeceğiz, o zaman biz 600 milletvekili burada ne iş yapıyoruz, ne işe yararız?” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

TBMM Genel Kurulu’nda Cinnet Hali Üzerine Eleştiri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!