1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tekirdağ’da Sıla Yeniçeri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Tekirdağ’da Sıla Yeniçeri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’da şiddet mağduru olan ve cinsel istismara uğradıktan sonra hastanede tedavi gördüğü bir ay içinde hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Törene, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, DEVA Partisi Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve Sıla’nın yakınları ile siyasi parti temsilcileri, kadın sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ'da Sıla Yeniçeri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

“SILA BEBEĞİMİZ NE OLUR BİZLERİ AFFET, SENİ KORUYAMADIK”

Cenaze namazını kıldıran imam Mustafa Soykök, “Bu cenaze, yüreğimizi dağlayan çok farklı bir cenaze. Bugün müsaadelerinizle hepinizin adına ben bu yavrumuzdan helallik isteyeceğim. Sevgili yavrum Sıla bebeğimiz, ‘Ne olur bizleri affet, seni koruyamadık.’ İnşallah senin için döktüğümüz gözyaşları, yeni bir başlangıcı ve iyilikleri, merhameti çoğaltmak noktasında gayretlerimizin duyarlılıklarının artmasına vesile olacak” şeklinde duygusal bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, Sıla Yeniçeri, Yenişehir Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

SILA GÜLER’ YAZILDI

Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verilen Sıla Yeniçeri’nin mezarının başına dikilen tahtada, dedesinin soyadı olan “Güler” kullanılarak “Sıla Güler” yazıldığı dikkat çekti.

“ÖYLE KANI BOZUK BİR KIZ KARDEŞİMİZ YOK, MÜEBBET ALSIN”

Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, yaptığı açıklamada, “Acımız çok büyük. Allah kimseye yaşatmasın. Bu acıyı yaşamayan bilmez. Rabb’im, düşmanımın başına vermesin. Yanımızda olan herkese teşekkür ederim” dedi. Kız kardeşi Bakiye ile ilgili soruları yanıtlayan Tatar, “O bizim kız kardeşimiz değil. Kız kardeşimiz yok bizim. Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok. Bırakın bu aileyi, bu sülalede öyle biri yok. Müebbet hapis cezası alsın” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'da Sıla Yeniçeri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

“İNDİRİM GÜNDEMİ OLSA DA EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Avukat Ahmet Berksoy ise yaptığı açıklamada, “Dün öğle saatlerinde bizlere acılı haber geldi. Bu saatten sonra dosya kapsamında yakın tarihte bir erişim engeli ve kısıtlılık kararı vardı. Ceza mahkemesi kanunu kapsamındaki bilgi ve belgelere erişim sağlayamıyorduk. Sıla bebekle ilgili toplamda 5 tutuklama tedbiri uygulanmıştı. Bu 5 kişi arasında 2’si çocuk olup, kısıtlama sebeplerinin varlığını bu dosyanın tabiatında gözlemleyebiliyoruz. Süreç içerisinde elde ettiğimiz bilgiler, 2 çocuğun açık net bir biçimde Sıla bebeğe karşı cinsel istismarını tespit etmemizi sağladı. Artık diğer 3 yetişkin şüpheli ve fail açısından da eylemlerinin Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıklarını gözlemleyeceğiz. Suçun vasıf ve mahiyetini ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tayin edecektir. Biz de sürecin takipçisiyiz ve en ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız. Çocuk, bu sürece kadar aksiyon göstermiyordu. Bütün tıbbi tedavilere rağmen, yoğun bakım ünitesinde makineler yardımıyla desteklenmekteydi. Ancak, dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Cinsel istismar sonucunda çocuğun bitkisel hayata girmesi ve ardından ölüm gerçekleşti. Kanun kurucunun iradesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiriyor. Çocuklar özelinde yaş küçüklüğü indirimi gündemi olsa bile, biz üst sınırdan cezalandırılması için hukuki yönden elimizden geleni sağlayacağız” dedi.

Tekirdağ’da Sıla Yeniçeri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!