1. Haberler
  2. Spor
  3. Tekvando ve Boks Federasyonlarında Kayyum Atama İddiaları

Tekvando ve Boks Federasyonlarında Kayyum Atama İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekvando ve Boks Federasyonlarında Kayyum Şoku

Türkiye Tekvando ve Boks Federasyonları’nda seçim süreçleri devam ederken, kayyum atama iddiaları gündemi sarstı. İki federasyona da mevcut yönetimlerin usulsüzlükleri nedeniyle kayyum atanacağı öne sürülüyor. Dünya ve Avrupa Tekvando Federasyonları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şahin, kayyum iddiaları üzerine seçimlerde aday olabilmek için Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını duyurdu. Şahin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Taekwondo Ailesi, Bilindiği üzere 20 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Genel Kurulu yapılacaktır. Federasyon başkan adaylığı için tarafımızca toplanan 130 adet destek imzasını Değerlendirme Komisyonu’na sunduk. Ancak, Değerlendirme Komisyonu tarafından imzalarımızın büyük bir kısmı çeşitli sebeplerle kabul edilmemiştir. Bu durumu, yönetmelik ve ana statüye uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz ederek Tahkim Kurulu’na taşıyacağız. Bu süreçte hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tahkim Kurulu, konu ile ilgili toplanarak en doğru kararı verecektir. Bizler, Genel Kurul’a katılarak sizlerin iradesini yansıtacağımıza ve yine sizlerin desteğiyle Genel Kurul’da seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm kardeşlerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Taekwondo Ailemize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Eyüp Gözgeç Aday Olamayacak

Türkiye Boks Federasyonu’nda ise mevcut başkan Eyüp Gözgeç’in birçok usulsüzlüğe karıştığı ve görevi kötüye kullandığı iddialarıyla kayyum atandığı bildiriliyor. Eyüp Gözgeç’in yerine Genel Müdür Yardımcısı Fatih Uysal’ın atanacağı iddiaları gündemde. Bu gelişmelerle birlikte, Eyüp Gözgeç’in Boks Federasyonu’ndaki seçimlerde aday olamayacağı kesinlik kazandı. Ayrıca, Türk sporunun madalya avcısı olan güreş branşında da benzer bir durumun yaşandığı belirtiliyor. Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’nun, tekrar aday olmaması için girişimlerin başlatıldığı ve güreş federasyonuna da kayyum atanacağı ileri sürülüyor.

Kaynak: Sözcü

Tekvando ve Boks Federasyonlarında Kayyum Atama İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!