1. Haberler
  2. Dünya
  3. Telegram’da ABD İstihbaratına Ait Gizli Belgeler Sızdırıldı

Telegram’da ABD İstihbaratına Ait Gizli Belgeler Sızdırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram’da Gizli Belgeler Sızdırıldı

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinde, İsrail’in İran’a karşı planladığı misillemelerle ilgili olarak, ABD istihbaratına ait belgelerin sızdırıldığı bildirildi. 15 ve 16 Ekim tarihlerinde hazırlanmış olan bu belgeler, ‘Middle East Spectator’ adlı bir hesap tarafından paylaşıldıktan sonra geniş bir kitleye ulaştı. Belgelerin, yalnızca Beş Göz Grubu (ABD, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık) tarafından erişilebilecek kadar hassas olduğu vurgulandı.

BELGELERDE NELER VAR?

CNN’e yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, belgeler İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıklarıyla ilgili ayrıntıları içeriyor. Belgelerde, mühimmat ikmali ve diğer stratejilerin detaylarıyla birlikte, İsrail ordusunun bu hafta içinde İran’a yönelik olası bir saldırı için savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle gerçekleştirdiği tatbikatlara dair bilgiler de yer alıyor. Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait bazı üslerde alınan önlemler detaylı bir şekilde açıklanmış.

“SON DERECE ENDİŞE VERİCİ”

Sızıntı, İsrail’in 1 Ekim’de İran tarafından gerçekleştirilen balistik füze saldırısına karşılık vermek amacıyla günler süren hazırlıklarının ardından gündeme geldi. Bazı analistler, bu sızıntının İsrail’in operasyonlarını sekteye uğratma çabası olabileceğini öne sürüyor. Axios’a konuşan bir ABD’li yetkili, bu iddiaların son derece endişe verici olduğunu dile getirdi.

“İSRAİL KONUYU ÇOK CİDDİYE ALIYOR”

Tel Aviv’den bir üst düzey yetkili, İsrail basınına yaptığı açıklamada, savunma teşkilatının sızıntının farkında olduğunu ve durumu çok ciddiye aldıklarını belirtti. Bu durum, İsrail’in güvenlik stratejilerini etkileyebilecek bir tehdit olarak değerlendiriliyor.

“GÜVEN SORUNUNA YOL AÇACAK”

Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı ve emekli CIA görevlisi Mick Mulroy, sızdırılan bilgilerin, ABD ile İsrail arasındaki güven ilişkisini zedeleme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Bu durum, iki ülke arasındaki işbirliğini sorgulatabilir ve gelecekteki ortak operasyonları olumsuz etkileyebilir.

Kaynak: Sözcü

Telegram’da ABD İstihbaratına Ait Gizli Belgeler Sızdırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!