1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tesla’nın İki Koltuklu Robot Taksisi Tartışma Konusu Oldu

Tesla’nın İki Koltuklu Robot Taksisi Tartışma Konusu Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’nın Yeni Robot Taksisi Tartışma Yarattı

Tesla'nın Yeni Robot Taksisi Tartışma Yarattı

Tesla, birkaç yolcu ve bagaj için yer sunan geleneksel taksilerin aksine, iki koltuklu bir robot taksi tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Şirketin CEO’su Elon Musk, bu yeni aracı “Cybercab” olarak adlandırarak Perşembe gecesi Los Angeles’ta düzenlenen bir etkinlikte tanıttı. Musk, robot taksilerin 2026 yılında üretime geçeceğini ve fiyatının 30 bin doların altında olacağını belirtti. Ancak, iki kişilik bir robot taksinin nasıl bir aile yapısına veya havaalanı gibi yoğun yerlere hizmet vereceği konusunda net bir açıklama yapmadı. Bu durum, yatırımcıları ve analistleri endişelendirirken, Tesla hisseleri Cuma günü Wall Street’te yüzde 9 oranında değer kaybetti.

Otomotiv web sitesi Edmunds.com’un araç test direktörü Jonathan Elfalan, “Bir taksi düşündüğünüzde, genellikle iki kişiden fazlasını taşıyacak bir araç akla gelir. Sadece iki koltuklu bir araba yapmak oldukça şaşırtıcı” şeklinde yorum yaptı. HERKES ALAY EDİYOR

Tesla’daki yatırımıyla birlikte yaklaşık 1 milyar dolarlık varlığa sahip olan Leverage Shares’de kıdemli araştırmacı Sandeep Rao, iki kapılı robot taksilerin pazarının oldukça sınırlı olacağına inanıyor. Analiz firması J.D. Power’ın verilerine göre, SUV ve pikaplar hariç, iki kapılı araçlar ABD otomobil satışlarının yalnızca yüzde 2’sini oluşturuyor.

Robot taksileri değerlendiren AutoForecast Solutions’ın başkan yardımcısı Sam Fiorani, “İki koltuklu araçlar, on yıllardır işe gidiş geliş gibi kısa mesafeler için önerildi, ancak bu tür araçlar bir türlü tutunamadı” dedi. Fiorani, Tesla’nın nihayetinde daha büyük robot taksiler üretmesi gerektiğini de vurguladı. Tesla yatırımcısı olan Carson Group’un kıdemli yatırım analisti Blake Anderson ise, Cybercab’in Tesla’nın cazibesini artırmak için daha düşük maliyetli ve kitlesel bir pazar modeli olması gerekiyorsa, iki koltuklu tasarımın mantıklı olmadığını ifade etti. Anderson, “Bu muhtemelen pazara hızlı bir şey sunmanın bir yolu” şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: Sözcü

Tesla’nın İki Koltuklu Robot Taksisi Tartışma Konusu Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!