1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı’nın UEFA Uluslar Ligi Açıklamaları

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı’nın UEFA Uluslar Ligi Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı’nın Açıklamaları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar, FIFA ve UEFA İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, UEFA Uluslar Ligi’nde bu akşam İzlanda ile oynanacak karşılaşma öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kazancı, ay-yıldızlı ekibin bu maçta favori olduğunu ve rakipleri karşısında deplasmanda kazanamama serisine son vereceklerine inandığını belirtti.

Ceyhun Kazancı, A Milli Futbol Takımı’nın kamp yaptığı otelde Anadolu Ajansı’nın (AA) sorularını yanıtladı. İzlanda maçının kazanmak istediklerini ifade eden Kazancı, “İzlanda ile bugüne kadar deplasmanda 7 kez oynamışız ve maalesef hiç galibiyetimiz yok. Bu kez ilk galibiyetimizi elde etmek istiyoruz. İzlanda, takım kalitesi açısından bizimle boy ölçüşebilecek durumda değil. Hava şartları, uzun bir yolculuk ve iki maçın arasında sadece 3 gün olması dezavantaj gibi görünse de biz takımımıza son derece güveniyoruz. Oyuncu kalitemiz oldukça üst seviyede. Hatta burada takım otelinin girişinde birçok İzlandalı taraftar, oyuncularımızdan imza almaya çalışıyor. Bu da bazı şeylerin göstergesi. Biz çok inançlıyız ve umarım 3 puanı alarak Uluslar Ligi’nde liderlik için önemli bir adım atarız.” diye konuştu.

“Maçın Favorisi Kesinlikle Biziz”

Kazancı, “Montella yönetiminde milli takım birçok ilki başardı. İzlanda galibiyeti bu ilkler arasına eklenir mi?” sorusuna, “Kesinlikle evet. Beklentimiz bu. Maçın favorisi kesinlikle biziz. Geçmişte olumsuz bir istatistik var ama bazen böyle istatistikler ekstra motivasyon sağlayabilir. Son dönemde bu milli takım birçok ilki gerçekleştirdi. Neden yeni bir ilk olmasın? İzlanda’yı deplasmanda yenmek büyük bir başarı değil ama bu artık normali; bizden beklenen bu. Kesinlikle çocuklar bunu başarabilecek güçte. Umuyorum ki hava ve saha şartları bizi olumsuz etkilemezse galibiyete ulaşırız. Diğer tarafta Galler, Karadağ ile içeride oynayacak. Eğer Galler kazanırsa ve biz de kazanırsak, Kayseri’de Galler ile bir final maçı oynayacağız. Umarım biz kazanırız ve diğer maçın sonucunu bekleriz.” şeklinde yanıt verdi.

Milli takımın, UEFA Uluslar Ligi’ndeki grubunu da değerlendiren Kazancı, “Türk futboluna nispeten ters gelen takımlar var. Fizik gücü yüksek takımlara karşı milli takımlarımızın her zaman zorlandığını gözlemliyoruz; bunu özellikle deplasman maçlarında yaşıyoruz. Galler maçı da kolay bir maç olmadı, orada önemli bir puan kazandık. İlk maçta elde ettiğimiz puanın liderlik yolunda kritik bir önemi vardı. Dengeli bir grup var; Karadağ 3 maçı kaybetti ama bizim maç dışındaki diğer iki maçta, İzlanda’ya karşı duran toplardan gol yediler. Galler maçında ise hızlı bir şekilde 2-0 geriye düştüler, maçın geri kalan bölümünde neredeyse tek kale oynadılar. İstatistik açısından çok üstündüler, birçok gol kaçırdılar. B Ligi, kolay bir grup değil; her takımın belli bir kalitesi var. Ancak bu grubun açık ara en iyi takımının Türkiye olduğu gerçeği değişmeyecek. İnşallah hak ettiğimiz gibi A Grubu’na çıkarız.” ifadelerini kullandı.

UEFA Uluslar Ligi’nin Dünya Kupası’na katılma adına önemine de dikkat çeken Kazancı, “Uluslar Ligi’nin önemi biraz farklı. Dünya Kupası elemelerinde birinci olarak inşallah doğrudan Dünya Kupası’na katılacağız ama aksi bir durumda ikinci olursak, play-off biletini zaten almış olacağız. İlk ikiye giremezsek, bu hiç düşünmediğimiz bir konu ama Allah korusun öyle bir durum olursa da Uluslar Ligi’nde grubu lider bitirerek play-off biletini cebimize koyma niyetindeyiz. Bu yüzden burası önemli. Bazı kişiler burayı hazırlık maçı gibi görebilir ama bunun önemi daha fazladır. Dünya Kupası eleme grubunda ilk ikiye gireceğimizi düşünmüyorum ama futbolun ne getireceği hiç belli olmaz. Önce biletimizi cebe koymak her zaman iyi bir stratejidir; bu yüzden burayı lider bitirmek önemli.” diye değerlendirmede bulundu.

“Hepimizin Tek Odaklandığı Nokta 2026 Dünya Kupası”

“Birlikteliğin üst seviyede olduğu bir milli takımımız var. Kimsede ego yok; herkes birbirine çok yakın. Müsabakalar oynanırken de bunu fark ediyorsunuz; oyuna giren, çıkan herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor, kimse yedek kaldım diye dert yaşamıyor.” diyen Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oyuncularımız birlikte sevinip, üzülüyorlar. Güzel bir ortam oluşturulmuş; burada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışı, bizler de bunu daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Oyuncularımız grubu lider bitireceğimizi düşünüyor ama hepimizin tek odaklandığı nokta 2026 Dünya Kupası. Bu başarıyı mutlaka elde etmemiz gerekiyor. Türkiye gibi bir takım için bu kabul edilemez bir durum. Özellikle böyle bir jenerasyon yakalamışken bunu başarmak zorundayız. İnşallah her şey yolunda gider ve 2026’da ülkemizi başarıyla temsil ederiz. 2002’deki yaşadığımız heyecanı, bu süreçte yaşama şansına sahip olanlar mutlaka hatırlayacaktır; harika bir sevinçti. Önce oraya gideceğiz, ardından bu takımın orada çok iyi işler yapacağına inanıyorum.”

ABD, Meksika ve Kanada’nın ev sahipliği yapacağı ve ilk kez 48 takımın yer alacağı Dünya Kupası’na katılmanın ülke futbolu için önemine değinen TFF Başkan Vekili, “Üç farklı ülkede ve ilk kez 48 takımla düzenleniyor. Bu durum Avrupa tarafında çok yansımadı, kontenjan 12 takımdan 16 takıma çıktı. Oraya bir şekilde gidersek, Avrupa Şampiyonası’ndaki zor maçlara kıyasla, muhtemelen grup aşamasında daha dişimize göre takımlarla karşılaşma şansımız olacak. Bu takım herkesle başa baş mücadele edecek düzeyde; Avrupa Şampiyonası’nda bunu kanıtladık. Fakat adım adım gitmemiz gerekiyor; önce oraya gidelim. Orada bu milli takımın çok özel şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Dünya Kupası’nı düşündükçe heyecanlanıyoruz.” şeklinde ifade etti.

“Neden Bizim Kanımızdan Olan İnsanlar Başka Milli Takımlarda Oynasın?”

A Milli Takıma yeni oyuncular kazandırmak için detaylı çalışmalar yaptıklarını belirten Ceyhun Kazancı, “Türk olan herkes bu milli takımda yer alacak. Burası en iyilerin yeri; en iyileri buraya getirmek ve havuzu genişletmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öncelikle bu oyuncuların burayı gönülden istemeleri önemli. Bazı oyuncular var ki yurt dışında doğup büyümüş, Türkçe konuşamayan vatandaşlarımız da mevcut. Önemli olan buradaki ortamı onlara doğru anlatabilmek, ay-yıldızlı formanın önemini aktarabilmek ve en iyileri buraya çekmek. Neden bizim kanımızdan olan insanlar başka milli takımlarda oynasın? Elimizden geldiğince en iyileri buraya toplamak için sistematik bir çalışma içerisindeyiz. Hali hazırda A Milli Takıma kazandırmaya çalıştığımız bazı oyuncularımız var ama en önemlisi, özellikle alt yaş kategorilerinde havuzu genişletmek. Çocuklarımızı, evlatlarımızı daha genç yaşlarda ay-yıldızlı formayla tanıştırmak en büyük hedefimiz. Bununla ilgili çok detaylı çalışmalar yapıyoruz. Milli takım maçları kasımda sona erdikten sonra yaptığımız çalışmalarla ilgili detaylı aktarımlarımız olacak.” dedi.

“Deniz, Teknik Ekibimizin de Beğendiği Bir Oyuncu”

Kazancı, “Porto forması giyen Deniz Gül’ü de milli takıma kazandırmak için çalıştığınızı açıklamıştınız. Bu konuda son durum nedir?” sorusunu, “Kendisiyle görüşüyoruz. Değerli, geleceği parlak bir oyuncu. Mevki olarak tartışmalara yol açan bir pozisyonda, 9 numarada oynuyor. Deniz, teknik ekibimizin de oldukça beğendiği bir oyuncu. Milli formayı giymesini istiyoruz. Hali hazırda İsveç 21 Yaş Altı Takım’ında oynuyor. Kendi gönlünde de bu var, umarım son dakikada bir değişiklik olmaz. Tabii ki evrak işleri ve bazı süreçler var. Sonrasında umuyoruz ki kendisi en kısa zamanda milli formamıza kavuşacak. Sadece Deniz değil, başka oyuncular da mevcut. Her mevkide rekabeti artırmak istiyoruz; hem burada oluşan ambiyansı korumak hem de en iyileri havuzu genişleterek takımımıza kazandırmak en büyük arzumuz. Bu konuda hocanın da eli biraz rahatlasın.” şeklinde yanıtladı.

“Montella’nın Performansı Son Derece İyi”

Ceyhun Kazancı, “Bir futbol adamı olarak, Vincenzo Montella yönetimindeki milli takımın genel performansını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, “Hep iyiye gidiyor. Özellikle son dönemde elde edilen başarılar, Avrupa Şampiyonası son derece olumlu bir turnuvaydı. Daha iyisi olabilir miydi? Olabilirdi ama şartlar her zaman beklediğiniz gibi gelişmiyor. O gün Hollanda maçında ben de stattaydım; kazanacağımıza çok inanmıştım ama maalesef olmadı. Zaman zaman bu tür durumlar yaşanabiliyor. Öncesinde kaybedebileceğimiz bazı maçlar da oldu. Ancak sahada yansıyan çok net bir şey var; artık hepimizi heyecanlandıran ve bir araya getiren bir milli takım var. Çok genç oyunculardan oluşan bir kadro yapımız mevcut ve önümüzdeki birkaç turnuvada bu iskelet kadronun devam edeceğini düşünüyorum. Şu ana kadar Montella’nın performansı son derece iyi. Umarım şu anki tek hedefimiz olan Dünya Kupası’na katılımı sağlayabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Kazancı, “Yönetim olarak Montella ile uyumunuz nasıl? Çünkü zaman zaman bu konuda farklı iddialar da ortaya atılıyor.” sorusuna, “Her zaman bir takım dedikodular olur. Biz Montella ile son derece yakın çalışıyoruz. Yönetim kurulumuzda görev bölümümüz net bir şekilde belli. Sayın Başkanımızla beraber kendisiyle sık sık bir araya geliyoruz ve herkes performansından memnun. Onun çalışma ortamını daha rahat hale getirmek bizim görevimiz. Elimizden gelen her şeyi de yapıyoruz. Gayet uyumlu olduğumuzu söyleyebilirim.” yanıtını verdi.

TFF’den Önemli Projeler

Kazancı, TFF’de 3 aylık görev sürelerinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını aktararak, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizde liglerin başlamasına kısa bir süre kalmıştı. Çok hızlı bir şekilde tüm konulara eğilmeye çalıştık ve hala da yoğun tempoda devam ediyoruz. Kendi tarafımla, milli takımlar kısmıyla ilgili bazı projeleri başlattığımızı söyleyebilirim. Bunların detaylarını ilerleyen günlerde paylaşacağız. Artık dijitalleştiğimiz şu dünyada, özellikle milli takım seçimlerinin daha steril bir ortamda yapılması için sadece A Milli Takım’dan bahsetmiyorum; alt kategorilerden de söz ediyorum. Ülkemizdeki her yeteneği görmek ve tespit etmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Tüm müsabakaları kayıt altına alıp, onların analizini ve verilerini toplayarak kendi sistemimize yükleyebileceğimiz bir proje üzerinde çalışıyoruz. Çok yakın zamanda bunu uygulamaya koyacağız. Resmi liglerin başladığı 14 yaşından itibaren, bu liglerdeki tüm müsabakalarda her oyuncumuzu rahatlıkla izleyip, tüm verileri, istatistik ve analizleri alarak sonuç odaklı bir izleme yapmaya başlayacağız. Bu ve benzeri birçok projeyi başlattık. Umuyorum ki yakın zamanda bunların meyvesini alacağız. İşler bizim açımızdan kötü gitmiyor.” şeklinde konuştu.

“Her Yaş Kategorisinde Türkiye Kurasını Çeken Takım Bir Korksun”

Tüm alt yaş kategorilerinin A Milli Takıma giden bir basamak olduğuna dikkat çeken Ceyhun Kazancı, “Oradaki oyuncularımızın bunu çok ciddiye alması gerektiğini düşünüyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Sayın Başkanımız da tüm kategorilere yakın bir şekilde ilgi gösteriyor. Başkanımız, en son Letonya maçından önce Ümit Milli Takımımızla bir araya geldi. Onlara hep söylüyoruz; bu bir basamak, ay-yıldızlı forma hangi kategoride olursa olsun çok değerlidir. O formayı giymek büyük bir şereftir. Orada başarılı olmak ve ilerleyen zamanda A Milli Takımın parçası olmak tüm oyuncuların hedefi olmalı. Son zamanlarda beni üzen bir durum var; alt kategorilerde maçlar oynanıyor, Ümit Milli maçları, çoğu vatandaşımızın haberi bile olmuyor. O heyecanı kaybettik. Artık tüm dikkatler orada olacak; Gökhan Hoca, Ümit Milli Takım’da bayrağı devraldı. Grupta iddiamız olmasa da Letonya’ya karşı iyi bir galibiyet elde ettik. Çünkü ilk maçta Letonya’ya deplasmanda kaybetmiştik, şimdi Norveç maçı var. Norveç için ölüm kalım maçı olacak. Umarım bizi en iyi şekilde temsil edecekler. Bundan sonra her yaş kategorisinde hedefler çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Eskiden alt yaş kategorilerinde milli takımların başarılı olduğunu hatırlatan TFF Başkan Vekili, “Eskiden alt kategorilerde daha başarılı olan bir milli takım, A Milli Takım düzeyine geldiğinde biraz olumsuz bir fark açılmaya başlıyordu. Şu anda A Milli Takımımız daha iyi bir seviyeye gelmiş durumda. Alt kategorilerimizin bazıları iyi sonuçlar alıyor ama bunu genele yayamadık. Türk Milli Takımı dendiğinde, 14-15-16’dan itibaren çok güçlü bir milli takımın geldiğini ve bunun A Milli Takıma yansıdığını mutlaka görmemiz gerekiyor. Artık Türkiye dendiğinde, her yaş kategorisinde Türkiye kurasını çeken takım bir korksun. Bunu mutlaka oluşturmak zorundayız ve bunu gerçekleştireceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı’nın UEFA Uluslar Ligi Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!