1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan Samsunspor’a Destek

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan Samsunspor’a Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Nuri Asan Tesisleri’nde Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım ile bir araya gelerek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu buluşmada, Hacıosmanoğlu, Samsunspor’un renklerinin Türkiye’nin ulusal renkleri olan kırmızı ve beyazla özdeşleştiğine dikkat çekti. “Samsun bizim şehrimiz, bizim rengimiz de kırmızı beyaz. Sivas’a gittiğimizde de orada da aynı renklere sahip takımlar var” ifadesini kullandı.

Futbolda barış ve kardeşliğin hâkim olmasını arzuladığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, genç nesillere iyi örnek olma amacıyla hareket ettiklerini belirtti. “Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım burada önemli yatırımlar yapıyor, altyapıya büyük önem veriyor. Biz de Türkiye’nin yabancı futbolcu çöplüğünden kurtulmasının altyapı yatırımlarından geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle başkanımızı tebrik ediyorum. Ülke genelinde bu konuyla ilgili kapsamlı çalışmalarımız mevcut ve bakanlıklarla işbirliği içinde gerçekleştireceğiz. Yıldırım, ‘Bizi pilot bölge seçerseniz iyi olur’ dedi” şeklinde konuştu.

‘Kavga ederek marka değerini yukarıya çıkaramazsınız’

Samsun ile Trabzon arasında herhangi bir sorunun bulunmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Trabzon ile Samsun’un arasında bir sorun yok. Ben, Samsunspor forması giyerek Samsunsporlu taraftarların arasında maçı izleyeceğim. Kaldı ki, Diyarbakır’a gidip maç izledim. Artık bu iklimi değiştirme zamanı geldi. Geçen hafta dört büyük kulüp başkanıyla üç saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. Kavga ederek marka değerini yükseltemeyiz. Avrupa’da bunun birçok örneği mevcut. Aslında hepimiz ortak bir şirketin hissedarlarıyız ama hafta sonları sahada rakip durumundayız. Maçlar, sahada mücadele eden takımlar tarafından kazanılacak ancak maç bittikten sonra birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Kavga ederek büyüyemeyiz, marka değerimizi yukarıya çıkaramayız. Yıllardır süregelen bu kısır döngü nedeniyle Türk futbolu, 500 milyon dolarlık yayın gelirinden 80 milyon dolara düşmüşken, şu anda 180 milyon dolara ulaştı. Amaç, kardeşlik bağlarını güçlendirip marka değerini artırarak neden 500 değil, 1 milyar dolara ulaşmayalım? Birlikte el ele vererek Türk futbolunu daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, topun oyunda kalma süresini artıracak ve futbolun marka değerini yükseltecek yenilikler üzerinde çalışacaklarını belirtti. “UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’den, Avrupa’nın en iyi hakem eğitmenini göndermesini rica ettik. Bu hoca federasyonumuzda çalışmaya başladı. Siyah, anında beyaz olmuyor; burada 20-30 yıllık bir birikim var. Şu an genç ve yetenekli hakemlerimiz mevcut. Onları karakterli ve ahlaklı bireyler olarak yetiştireceğiz. Eksiklikler zaman içinde giderilecektir. Elbette sahadaki hakem performansı, futbol kalitesi açısından son derece önemli. Zamana ihtiyacımız var ve kulüplerimizle işbirliği içinde bu sorunları çözeceğiz” diye ekledi.

Kaynak: Sözcü

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan Samsunspor’a Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!