1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonları

Ticaret Bakanlığı’ndan Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, uyuşturucu ve kaçak ürünlerle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, Esendere Gümrük Kapısı’nda 284 kilogram metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu, Edirne ve İstanbul’da 80 kilogram kokain, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda ise yaklaşık 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Risk analizi ve hedefleme çalışmalarının sonucunda, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kayda değer bir uyuşturucu yakalamasına imza attı.

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Esendere Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR, ekipler tarafından mercek altına alındı. Gümrük işlemlerinin ardından x-ray tarama sistemine yönlendirilen aracın dorsesinde şüpheli bir yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine, ekipler detaylı bir arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalar neticesinde, çeşitli şekillerdeki çuvallar içerisine gizlenmiş ve başka eşyalar ile harmanlanmış vaziyette toplamda 600 milyon TL değerinde, 284 kilo metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

ELEKTRONİK SİGARA OPERASYONU

Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği diğer bir operasyon ise kaçak elektronik sigara ticaretine yönelik oldu. Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’nin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Hamzabeyli Gümrük Kapısı’na gelen iki TIR, ekipler tarafından dikkatle izlenerek x-ray tarama sistemine yönlendirildi. Tarama sonucunda şüpheli yoğunlukların tespit edilmesi üzerine detaylı bir arama gerçekleştirildi.

Araçlar üzerinde yapılan titiz ve dikkatli aramalar sonucunda, oto parçası yüklü olarak beyan edilen eşyaların yanı sıra 24 bin adet kaçak elektronik sigara tespit edildi. Kaçak olarak yurda sokulmak istenen ve piyasa değeri 24 milyon TL olan bu elektronik sigaralara el konuldu.

Gümrük Muhafaza ekipleri, son olarak zehir tacirlerine karşı Edirne ve İstanbul’da da başarılı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar neticesinde 80 kilogram kokain ele geçirildi. Bu tür operasyonlar, ülkemizdeki kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi olmaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

Ticaret Bakanlığı’ndan Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!