1. Haberler
  2. Magazin
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan Sosyal Medya Etkileyicilerine Eğitim Programı

Ticaret Bakanlığı’ndan Sosyal Medya Etkileyicilerine Eğitim Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, “Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı” çerçevesinde 300 binden fazla takipçisi bulunan influencer’lara, pazarlama iletişiminde uyulması gereken yasal ve etik ilkeler hakkında kapsamlı bir eğitim vermeye hazırlanıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, günümüz dijital çağında sosyal medyanın artan etkisiyle birlikte, bu platformlar üzerinden gerçekleştirilen reklamların tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları ve satın alma tercihleri üzerinde doğrudan etkili olduğu vurgulandı.

Ayrıca, bu dijital dönüşümün, tüketicilerin sosyal medya reklamları aracılığıyla daha fazla mağdur olma riskini de beraberinde getirdiği belirtildi. Bu bağlamda, hem tüketicilerin sosyal medya platformlarında daha iyi korunmasını sağlamak hem de reklam verenlerin daha sağlıklı bir ticari iletişim kurabilmesi için Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu iş birliği ile “Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı”nı hayata geçirdi.

Tanıtım Toplantısı ve Eğitim Süreci

16 Ekim’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Reklam Özdenetim Kurulu temsilcileri, reklam sektörü temsilcileri ve sosyal medyada “influencer” olarak bilinen etkileyiciler katıldı.

1 Yıl Süreyle 2 Ayda Bir Yüz Yüze Eğitim

Açıklamalara göre, eğitim programı; tüketici hakları, vergi mevzuatı, sosyal medya reklamlarının etik kurallar çerçevesinde nasıl yönetileceği ve kişisel verilerin korunması gibi geniş bir yelpazede güncel bilgilerin aktarılmasını hedefliyor. “Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı” ile sosyal medya etkileyicilerinin daha şeffaf, güvenilir ve etik bir reklam anlayışını benimsemesi amaçlanıyor.

İlk etapta 300 binden fazla takipçiye sahip sosyal medya etkileyicilerinin katılabileceği eğitim programında, katılımcılara pazarlama iletişiminde dikkat edilmesi gereken yasal ve etik ilkeler hakkında derinlemesine bilgi verilecek. İlk eğitim 25 Kasım’da başlayacak ve 1 yıl boyunca her iki ayda bir yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecek ve isimleri Reklam Özdenetim Kurulu’nun resmi internet sitesinde yayımlanacak. Bu sayede, yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerini benimseyen sosyal medya etkileyicileri, markalar nezdinde de farklı bir konum elde edecekler.

Açıklamada ayrıca, “Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı” ile sosyal medya etkileyicilerine faaliyetlerini yasal mevzuat çerçevesinde sürdürmeleri için gerekli bilincin kazandırılmasının yanı sıra, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Geleneksel mecralarda olduğu gibi dijital mecralarda da tüketicilerin en üst düzeyde korunması için bakanlık tarafından gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

Kaynak: Sözcü

Ticaret Bakanlığı’ndan Sosyal Medya Etkileyicilerine Eğitim Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!