1. Haberler
  2. Gündem
  3. TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Ekonomi Değerlendirmesi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Ekonomi Değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin “Halk için Ekonomi Paketi” tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Baş, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik yıkım sürecinden geçtiğini ve iktidarın bu gerçeği gizlemek için çaba sarf ettiğini dile getirdi. “Türkiye’nin kaynaklarının nasıl geliştirileceğini ve halk için nasıl kullanılabileceğini önümüzdeki dönemde yurttaşlarımızla paylaşmaya ve emekçileri birleştirmeye çalışacağız” dedi.

“YALANLARDAN BIKTIK”

  • Baş, Türkiye’deki ekonomik yıkımın tartışılmadığını ve insanların “yarın nasıl yaşayacağız?” sorusunu sürekli kendilerine sorduğunu vurguladı. İktidarın bu durumu normalleştirmek için yoğun bir çaba içinde olduğunu belirtti.
  • Sürekli rakamlar ve tablolarla insanlara “zor durumda değilsiniz” algısı yaratmaya çalışıldığını ifade eden Baş, başta TÜİK olmak üzere birçok kurumun bu gerçeği ters yüz etmeye çalıştığını sözlerine ekledi.
  • Ekonomik yıkımın üzerini örtmek için yeni gerekçeler uydurulduğunu belirten Baş, “Artık yalanlardan bıktık” dedi.

“SORUNU ORTADAN KALDIRABİLİRİZ”

  • Erkan Baş, hazırladıkları ekonomi paketinin ana amacının, yurttaşlarla paylaşarak sorunun ne kadar kolay çözülebileceğini göstermek olduğunu belirtti. İlk adımın “geri almak” olduğunu vurguladı.
  • İktidarın kamu kaynaklarını yağmaladığını ve öncelikli görevlerinin bu kaynakları geri almak olduğunu ifade etti. Vergide adalet talebini yükselteceklerini belirten Baş, “Türkiye’de vergiyi emekçiler ödüyor, zenginler ise ödemiyor” dedi.
  • Enflasyonla mücadele programı oluşturacaklarını ve bu iktidarın, enflasyonu yalnızca asgari ücretlilere ve emeklilere zam yapılacağı zaman gündeme getirdiğini söyledi.
  • 2024 yılı bütçesinde 1.315 vergi istisnası belirlendiğini ve bunun sonucunda 2,2 trilyon lira eksik vergi toplanmasının söz konusu olduğunu vurguladı. “Sermayeden almadığınız vergileri toplasanız, tüm okullarda çocukları doyurabilir, temizlik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz” dedi.

“GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA BÜTÜN ÜLKEYİ SOYUYORLAR”

  • İstanbul Finans Merkezleri’nin gelirlerinin yüzde 100’ünün vergiden muaf olduğunu belirten Baş, Cengiz İnşaat’ın yatırımlarından 10 yıldır vergi alınmadığını ve devletin birçok giderini karşıladığını belirtti.
  • Baş, “Gözümüzün içine baka baka ülkeyi soyuyorlar” diyerek bu duruma dikkat çekti. 3 trilyon liralık kaynağın heba olduğunu ve bu durumun yoksulluğu artırdığını vurguladı.

“KAYNAK YOKSA YARATMAK İKTİDARIN GÖREVİDİR”

  • Baş, kredi kartı limitine bağlı olarak 750 lira ek vergi gündemde olduğunu belirtti ve yurttaşlara seslenerek, ücretli çalışanların maaşlarından yapılan vergi kesintilerinin önemli bir kısmının Savunma Sanayii fonuna gittiğini söyledi.
  • Bu fonların bütçeye dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Baş, “Kaynak yoksa yaratmak da iktidarın görevidir” dedi.

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Erkan Baş, ekonomide yaşanan sorunların çözümüne dair önerilerini sıralayarak sözlerini tamamladı:

  • Halk için ücretli, nitelikli kamu hizmetleri ve yatırımları gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
  • Asgari ücret değil, insanca yaşam ücreti talep ettiklerini belirtti. Çalışma saatlerinin düşürülmesi ve barınmanın kamusal bir ihtiyaç haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
  • Enerji, su ve iletişim gibi zorunlu ihtiyaçların kamu desteği ile karşılanması gerektiğini dile getirdi.
  • Kadınların yaşamın içinde aktif rol alması ve gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine dikkat çekti.
  • Emeklilerin refah artışlarından pay alabilmesi gerektiğini belirtti. Tarımsal üretimin bu iktidar tarafından yok edildiğini ve tarım desteklerinin artırılması gerektiğini savundu.

Baş, “Halk için Ekonomi Paketi” ile Türkiye’nin kaynaklarının nasıl geliştirilebileceğini ve halk için nasıl kullanılabileceğini yurttaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Ekonomi Değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!