1. Haberler
  2. Gündem
  3. TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Sultangazi’de İşçi Ölümleri ve Sağlık Sistemi Üzerine Açıklamalar

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Sultangazi’de İşçi Ölümleri ve Sağlık Sistemi Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Sultangazi’de Önemli Açıklamalar

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde gerçekleştirdiği pazar ve esnaf ziyareti sırasında, ardından da TİP Sultangazi İlçe Örgütü açılışında düzenlenen Halk Buluşması’na katıldı. Burada partililere hitap eden Baş, işçi ölümlerine ve sağlık sistemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baş, “Bu iktidar döneminde 30 binden fazla işçi, adına iş kazası denilen cinayetlerde hayatını kaybetti. Bu ölümlerin yüzde 98’i sendikasız iş yerlerinde gerçekleşmektedir. Anayasal bir hak olan sendikanın olmadığı iş yerlerinde işçiler hayatlarını kaybediyor. Bunun sebebi, patronların daha fazla kâr elde etme isteği ve zenginlerin daha da zenginleşme arzusu” dedi.

“VİCDANI OLAN KİMSE…”

Baş, “yenidoğan çetesi” ile ilgili olarak da şunları ifade etti:

  • “Bugün aslında bu ekonomi programını anlatmak istiyordum. Türkiye’nin ekonomik sorunlarının nasıl çözülebileceğini dile getirmek için buradaydım. Fakat açıkça söylemek gerekirse, vicdanı olan hiç kimsenin bugün yenidoğan çetesinden başka bir şey konuşmaması gerektiğini düşünüyorum.”
  • “Türkçede utanç verici bir kelime haline geldi: Yenidoğan çetesi… Daha bir günlük, birkaç saatlik bir bebek hastanede doğmuşken, annesinin, babasının ve sevdiklerinin en mutlu anı, birtakım alçaklar tarafından para kazanmak için istismar ediliyor.”
  • “Bu zihniyet, aklın yerine hurafeyi, bilimin yerine dini, vicdanın yerine parayı koymuş bir anlayıştır.”

Baş, 22 yıl boyunca iktidarın sağlıkta gerçekleştirdiği dönüşüm programını da eleştirerek, “Bu sağlık dönüşümü programı ile hastaneleri ticarethane, hastaları ise müşteri haline getiren bir sistem kurdular” dedi.

“HİÇBİR YURTTAŞ SUSMAMALI”

Baş, halkı uyararak, “Geçen seçimden önce gittiğim her yerde ben ne anlattım? ‘Bir ülke düşünün’ dedim. O ülkede Sağlık Bakanı, özel hastane patronu. Yani Sağlık Bakanı, ‘Ben bu ülkedeki insanları nasıl hasta ederim de hastaneden daha çok para kazanırım’ diye düşünen birisi.” ifadelerini kullandı.

  • “Şerefsizliğin, alçaklığın ve namussuzluğun azı çoğu olur mu? Sen insanları hasta ederek bunun üzerinden para kazanmaya çalışan bir iktidarsın.”
  • “O çocukların hayatlarını kaybetmesine neden olan bu alçaklar, şimdi sözde vicdan sahibi olmuşlar.”

Baş, “Biz bunların mahkemelerine inanmıyoruz. Bu ülke bu hâle geldi zaten” diyerek yurttaşlara seslendi. “Vicdansızlık karşısında sustuğumuz anda her şeyimizi kaybederiz. O çocuklar konuşamıyor, yalnızca güvenerek teslim edilen hayatları ellerinde alınıyor” dedi.

“EL KADAR BEBEĞE BUNU YAPAN BİZE NELER YAPMAZ”

Baş, açlık ve yoksulluk karşısında direneceklerini belirterek, “Bugün itibarıyla her şeyi bir kenara bırakıp, daha bir günlük bebeklerden para kazanmak için onların hayatını yok sayanlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

  • “Bu sistem, insanları sadece birer para kaynağı olarak görüyor.”
  • “Bugün el kadar bebekleri katlederek para kazananların, deprem zamanında çadır satan namussuzların ağababaları olduğunu unutmayın.”

Sonuç olarak, Baş, “Bizi yalnız ve çaresiz bırakmak istiyorlar. Bu haramilerin iktidarını mutlaka devireceğiz ve hak ettiğimiz yaşamı geri kazanacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Sultangazi’de İşçi Ölümleri ve Sağlık Sistemi Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!