1. Haberler
  2. Spor
  3. Tolunay Kafkas’tan Montella’ya Eleştiriler

Tolunay Kafkas’tan Montella’ya Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tolunay Kafkas’tan Montella Hakkında Açıklamalar

Uzun yıllar Türkiye altyapı koordinatörlüğü ve Türkiye U21 teknik direktörlüğü yapmış olan Tolunay Kafkas, son olarak Fatih Karagümrük’ü çalıştırarak futbol kariyerine devam etmektedir. Kafkas, HT Spor’a verdiği röportajda A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

‘Başka Tipte Hoca Lazım’

Mevcut milli takımımızın gelişmekte olan bir kadro olduğunu belirten Kafkas, şunları ifade etti: “Gelişmekte olan bir Milli Takım’ı niye Montella’ya verelim? Neden verelim? Eğer gelişmekte olan bir Milli Takım’sa, başka tipte bir hoca seçmeniz lazım. Milli Takım, bir takım dengeleri korumak için birilerinin alınabileceği bir yer değil. Milli Takım’da yedek oyuncu olmaz; görev alan ve görev almayan oyuncu olur.”

‘Bu Milli Takım Dönemin En İyisi’

Geçtiğimiz günlerde Radyospor’da Salim Manav’ın canlı yayın konuğu olan Kafkas, Milli Takım’a dair şu önemli açıklamalarda bulundu: “Teknik direktörün yerlisi veya yabancısı olmaz. Ancak A Milli Takımımızda yerli teknik direktör olması gerektiğini her zaman savundum. Galler maçında çok kötü oynadık ama ardından İzlanda karşısında daha iyi bir performans sergiledik. Şunu belirtmekte fayda var; Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız sonuçlar normal karşılanabilir. Bu milli takım, belki de döneminin en iyi milli takımlarından birisidir.”

‘Hak Ederek Gelmedi’

Kafkas, Montella’nın A Milli Takıma gelişini eleştirerek, “Montella çok iyi iş yapıyor gibi bir algı yaratılmasına karşıyım. Montella, A Milli Takıma hak ederek gelmedi. A Milli Takım için bir hoca arayışınız varsa, üç torba belirlemeniz gerekir. Birinci torbada Fatih Hoca, Şenol Hoca ve Mustafa Hoca gibi isimler yer alır. İkinci torbada orta kuşak isimler bulunur. Üçüncü torbada ise genç jenerasyon hocalar; İlhan Palut, Fatih Tekke, Çağdaş Atan gibi isimler yer alabilir.”

‘İkinci Sınıf Hoca Geldi’

Kafkas, Montella’nın geldiği dönemi değerlendirirken, “Montella öncesinde ikinci sınıf bir hoca geldi: Kuntz. Montella’nın gelişi Rıza Çalımbay’a haksızlıktır. Şimdi Mourinho Fenerbahçe’ye geldi. Eğer Mourinho, Milli Takıma gelirse bu kabul edilebilir.”

Kaynak: Sözcü

Tolunay Kafkas’tan Montella’ya Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!