1. Haberler
  2. Spor
  3. Toprak Razgatlıoğlu 2024 Dünya Şampiyonluğuna Yaklaşıyor

Toprak Razgatlıoğlu 2024 Dünya Şampiyonluğuna Yaklaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toprak Razgatlıoğlu İkinci Dünya Şampiyonluğuna Koşuyor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) son ayağı olan 12. etabında, 19 Ekim Cumartesi günü İspanya’nın Jerez Pisti’nde gerçekleştirilecek ilk yarışta, en yakın rakibi Nicolo Bulega ile puan farkını 37 ve üzerinde tutması halinde, ikinci dünya şampiyonluğunu kazanma şansını elde edecek.

2024 sezonunun 12. ve son etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İspanya’nın 4.423 kilometre uzunluğundaki Circuito de Jerez Pisti’nde düzenlenecek. “El Turco” lakabıyla bilinen Toprak, Cumartesi günü yapılacak ilk yarışta rakibi Bulega ile puan farkını 37’nin üzerine çıkarması durumunda, 20 Ekim tarihindeki yarışlara bakılmaksızın şampiyonluğunu garantilemiş olacak.

Geçtiğimiz dört yıl boyunca Pata Yamaha Prometeon Takımı ile mücadele eden Toprak, bu sezon başında 2 yıllığına Rokit BMW Takımı ile anlaşma imzaladı. Avustralya’daki ilk ayak yarışlarında beklenen performansı sergileyemeyen milli sporcu, ilk yarışta 5. sırada yer aldı, superpole yarışında ise üçüncülüğü elde etti. Fakat, motosikletinde yaşanan sorun nedeniyle ikinci yarışı tamamlayamadı.

Yeni takımı BMW ile olan performansı merakla beklenen Toprak, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen 2. ayağın ilk yarışında birinci olarak şampiyonluk için iddialı olduğunu gösterdi. Superpole yarışını da birinci bitiren milli motosikletçi, ikinci yarışta ise üçüncülük elde etti. Barselona yarışları sonrası yaptığı açıklamada, “Birçok kişi, kazanan bir motosiklete sahip olmadığımızı söyledi. İnsanlara kazanan bir motosikletimiz olduğunu gösterdik. BMW için büyük bir proje ve ben de bunun bir parçasıyım. Şampiyonluğu kazanabilecek potansiyelimiz var.” ifadelerini kullandı.

Üst Üste 13 Yarış Kazandı, Rekor Kırdı

Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon boyunca üst üste 13 yarışı birinci olarak tamamlayarak, organizasyon tarihinin en uzun kazanma serisi rekorunu eline geçirdi. Şampiyonanın Hollanda’da gerçekleştirilen 3. ayağında ilk yarışı ikinci olarak tamamlayan milli sporcu, ikinci yarışa 9. cepten başlamasına rağmen gerilerden gelerek birinci olmayı başardı ve kazanma serisini başlattı. Ardından İtalya, İngiltere, Çekya ve Portekiz ayaklarında da 3’er yarışı birinci olarak tamamlayarak, üst üste kazanma serisini 13 yarışa taşıdı.

216 Yarışta 136 Podyum

216 Yarışta 136 Podyum

Toprak, WSBK kariyerinde 216 yarışta 136 kez ilk 3’te yer alarak podyumda bulundu. Bu sezon, hem kendisinin hem de şampiyona tarihinin rekorlarını geliştiren 27 yaşındaki sporcu, kariyerinde 56 kez damalı bayrağı birinci sırada görerek İstiklal Marşı’nı dünyaya dinletti. 2024 sezonunda ise toplam 24 kez podyuma çıkan Toprak, 17 birincilik, 5 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti.

Kaza Sonrası İki Ayağa Katılamadı

Toprak, organizasyonun Fransa’daki 8. ayak yarışları öncesinde serbest antrenman seansında yaptığı kaza nedeniyle, hem Fransa’da hem de İtalya’daki 9. ayakta mücadele edemedi. Sakatlık nedeniyle verdiği aranın ardından, İspanya’nın MotorLand Aragon Pisti’nde 28-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 10. ayak yarışlarına geri döndü. Bu ayaktaki 3 yarışta da 2’ncilik derecesiyle podyumdaki yerini alarak puan farkını yeniden açmaya başladı.

Portekiz’de geçen hafta koşulan 11. ayaktaki ilk yarışta birinci, superpole yarışında ikinci ve son yarışta da birinci sırayı alan milli motosikletçi, şampiyonluğunu ilan edemese de İspanya’daki son yarışlar öncesi puan farkını 46’ya çıkararak önemli bir avantaj sağladı.

Şampiyonluk İlk Yarışta Kesinleşebilir

Şampiyonluk İlk Yarışta Kesinleşebilir

Genel klasmanda 473 puanla en yakın rakibi Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega’nın 46 puan önünde yer alan Toprak, Jerez’de 19 Ekim Cumartesi günü yapılacak ilk yarış sonunda şampiyonluğunu ilan edebilir. Toprak, ilk yarış sonunda Bulega ile puan farkını 37 ve üzerinde tutması halinde, 20 Ekim Pazar günkü yarışlara bakılmaksızın 2024 dünya şampiyonluğunu garantileyecek. WSBK’nin ana yarışlarında birinci olan sporcu 25, ikinci 20, üçüncü ise 16 puan kazanırken, superpole yarışında birinci 12, ikinci 9, üçüncü 7 puan topluyor.

Eğer Toprak ile Bulega’nın puan farkı Jerez’de 19 Ekim Cumartesi günü ilk yarış sonrası 37 olursa, sezon genelinde en fazla yarış kazanan sporcu olmasından dolayı Toprak, şampiyonluğa ulaşma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Genel klasmanda şu anda Nicolo Bulega 427 puanla ikinci, Alvaro Bautista ise 356 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Sonuç olarak, WSBK’de Yamaha takımıyla 2021 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazanan Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla adını bir kez daha zirveye yazdırmaya oldukça yakın. Rokit BMW, tarihinin ilk WSBK şampiyonluğu için Toprak Razgatlıoğlu’nun başarılı performansını İspanya’da da sürdürmesini bekliyor.

Kaynak: Sözcü

Toprak Razgatlıoğlu 2024 Dünya Şampiyonluğuna Yaklaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!