1. Haberler
  2. Spor
  3. Toprak Razgatlıoğlu Estoril’de Şampiyonluk İçin Kritik Zafer Elde Etti

Toprak Razgatlıoğlu Estoril’de Şampiyonluk İçin Kritik Zafer Elde Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toprak Razgatlıoğlu, Estoril’de Podyumun Zirvesine Çıktı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz’de gerçekleştirilen 11. ayağındaki ilk yarışta podyumun zirvesine çıkarak büyük bir başarı elde etti. Bu önemli yarış, 4,182 kilometre uzunluğa sahip olan Estoril Pisti’nde yapıldı.

Sıralamalarda pole pozisyonunu kazanan Toprak, yarış öncesinde yaptığı açıklamada, “Islak zeminde pole pozisyonunu almak benim için zordu, mutluyum. Islak zeminde pole pozisyonunu kazanmak da ilk oldu. Yarışa ıslak ve kuru şartlarına göre de hazırız, bu hafta sonu benim için çok önemli,” şeklinde duygularını ifade etti.

Estoril’deki 21 turluk birinci yarışta, BMW fabrika takımıyla mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu, ilk bölümde Ducati’nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista ile kıyasıya bir çekişme yaşadı. Ancak yarışın bitimine 11 tur kala Bautista, talihsiz bir kaza geçirerek motorundan düştü. İspanyol pilot, daha sonra motoruna binerek pit alanına gitti. Kalan turları sorunsuz bir şekilde tamamlayan Toprak, damalı bayrağı ilk sırada geçerek zaferini ilan etti.

  • Toprak Razgatlıoğlu – 1. sırada
  • Nicolo Bulega (Aruba Ducati) – 2. sırada
  • Iker Lecuona (Honda) – 3. sırada

Bu zaferle birlikte genel klasmanda puanını 439’a yükselten Toprak, en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 44 puana çıkararak şampiyonluk için önemli bir avantaj elde etti. Genel klasmanda şu anki durumu ise şu şekilde:

  • 1. Toprak Razgatlıoğlu – 439 puan
  • 2. Nicolo Bulega – 395 puan
  • 3. Alvaro Bautista – 333 puan

Toprak, Estoril’deki yarış hafta sonunun devamında yarın TSİ 13.00‘te Superpole’de, ardından da TSİ 16.00‘da 21 turluk ikinci ana yarışta gaza basacak. Şampiyonluk mücadelesinin doruk noktasına ulaşacağı bu etkinlikte, izleyiciler heyecan dolu anlara tanıklık edecek.

Kaynak: Sözcü

Toprak Razgatlıoğlu Estoril’de Şampiyonluk İçin Kritik Zafer Elde Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!