1. Haberler
  2. Spor
  3. Toprak Razgatlıoğlu’nun İkinci Dünya Şampiyonluğu İçin Şansı

Toprak Razgatlıoğlu’nun İkinci Dünya Şampiyonluğu İçin Şansı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, bu hafta sonu Portekiz’de gerçekleştirilecek olan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 11. ayağında, sezonun bitimine bir hafta kala ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etme fırsatına sahip. Bu önemli yarış, 4.182 kilometre uzunluğundaki Estoril Pisti’nde 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünya genelinde “El Turco” lakabıyla tanınan Toprak Razgatlıoğlu, hem kendi yarış kariyerinde hem de şampiyona tarihindeki rekorları geliştirmeye devam ediyor. Şu ana kadar toplam 54 kez damalı bayrağı birinci sırada görerek, İstiklal Marşı’nı dünyaya dinleten ay-yıldızlı şampiyon motosikletçi, bu sezon Superbike yarışlarında toplam 21 kez podyuma çıkmayı başardı. Toprak, bu süreçte 15 birincilik, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti. 1996 doğumlu olan bu yetenekli sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası kariyerinde 216 yarışta mücadele ederken, 136 kez ödül kürsüsüne çıkma sevinci yaşadı.

Toprak, bu sezon şampiyonada üst üste 13. kez podyumun birinci basamağına çıkarak, bu alandaki rekorunu geliştirdi. Ayrıca, üst üste kazanma rekorunu da elinde bulundurarak peş peşe 13 birincilikle tarihi bir başarıya imza attı. 2024 sezonunda İtalya, İngiltere, Çekya ve Portekiz yarışlarında üst üste 3’er kez galibiyet elde eden ilk motosiklet yarışçısı unvanını da kazandı. 2021 yılında Yamaha takımıyla Dünya Superbike şampiyonluğunu kazanan Toprak, bu sezon BMW fabrika takımıyla (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK) çıktığı 24 yarışta toplam 21 kez podyumda yer aldı. Başarılı sporcu, hafta sonu Portekiz etabında ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etmeye oldukça yakın.

Genel Klasmanda Liderlik

Şu anda genel klasmanda en yakın rakibi Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega‘nın 39 puan önünde, 414 puanla lider konumda bulunan Toprak, organizasyonun 8. ayağında Fransa’daki yarış öncesinde serbest antrenman seansında yaşadığı kaza nedeniyle 20-22 Eylül tarihleri arasında İtalya’da yapılan 9. ayak mücadelesine katılamadı.

Sakatlık nedeniyle verdiği aranın ardından Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası’nın İspanya’nın MotorLand Aragon Pisti’nde düzenlenen 10. ayak yarışlarına geri döndü. Aragon’da 3 yarışta da 2’ncilik derecesi elde ederek, pilotlar klasmanındaki liderliğini puan farkını artırarak sürdürdü.

Toprak, Fransa ve İtalya’daki yarışlara katılamamasına rağmen genel klasmanda 414 puanla birinci sırada yer alıyor. En yakın rakibi Nicolo Bulega ise 375 puanla ikinci, Ducati’nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista ise 333 puanla üçüncü sıradadır.

Ödül Sistemi ve Şampiyonluk İhtimali

Dünya Superbike Şampiyonası’nda ana yarışlarda birinci olan sporcu 25 puan, ikinci 20 puan, üçüncü ise 16 puan kazanıyor. Süperpole yarışında ise birinci 12, ikinci 9, üçüncü sporcu 7 puan topluyor.

Toprak, hafta sonu Estoril’de Nicolo Bulega ile puan farkını 63 puan ve üzerine çıkarabilirse, dünya şampiyonluğunu ikinci kez ilan edecek.

BMW ile Yeni Bir Dönem

1988 yılında kurulan Dünya Superbike Şampiyonası’nda, Yamaha takımıyla 2021 sezonunda birinci Dünya Superbike şampiyonluğunu kazanan Toprak, 2024 Dünya Superbike sezonu için BMW ile anlaştı. Yamaha’dan sonra motosikletseverler tarafından BMW ile ne yapacağı, sezonun başında büyük merak konusu oldu. Toprak, 2 kez şampiyonluk mutluluğu yaşamak için hazırlanırken, takımı BMW de ilk kez şampiyonluk ipini göğüslemeye çok yakın.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın 11. etap yarışları 11-13 Ekim tarihlerinde Estoril’de (Portekiz) ve 12. ve son etap yarışları ise 18-20 Ekim tarihlerinde Jerez’de (İspanya) gerçekleştirilecek.

Toprak Razgatlıoğlu’nun İkinci Dünya Şampiyonluğu İçin Şansı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!