1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan Açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, aralık ayında yapılması planlanan olağan genel kurulda yeniden aday olup olmayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, “Ben bugüne kadar başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım.” ifadesini kullandı.

Doğan, Papara Park’ta düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor’un son dönemlerdeki en kritik gündem maddelerinden birinin Bankalar Birliği’nden çıkışları olduğunu vurguladı. Bu durumun Trabzonspor için son derece önemli bir adım olduğunu belirten Doğan, “Ekonomik açıdan da Trabzonspor’un futbolda gerçekleştirdiği devrimin benzerini gerçekleştireceğine inanıyorum. Kulübümüzün mali yapısı açısından bu gelişme son derece kritik bir öneme sahip. Yaklaşık 700-750 milyon lira civarındaki faiz yükünden kurtulmuş olduk.” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, Trabzonspor’un borcunu 3 milyar 150 milyon liraya düşürdüğünü açıklayarak, kulübün asıl probleminin gelir-gider dengesi arasındaki dengesizlik olduğunu ifade etti. “Bir taraftan Trabzonspor’un gelirlerini artırması gerekiyor. Örneğin, önümüzdeki yıl borçları sıfırladık ama eğer durursak ya da bizden sonraki yönetim aynı şekilde devam ederse, Trabzonspor 3-4 yıl içinde aynı sıkıntılı duruma geri döner. Bu çok net bir gerçek.” dedi.

Doğan, Trabzonspor’un gelir artırıcı kalemlerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, “İstanbul’da 3, Trabzon’da 1 arazi üzerinde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda önemli bir planlama sürecindeyiz ve başvurularımız olacak. Gerekli bilgilendirmeleri de yapacağız.” ifadelerini kullandı. Trabzonspor’un şampiyon olduğu dönemdeki rakipleriyle bütçe farklarının az olduğunu, ancak şu anda bu farkın oldukça açıldığını belirten Doğan, “Bir an önce kendimize gelir getirici kalemler yaratmalıyız. Bunun için camia olarak ciddi çaba göstermeliyiz.” dedi.

Şenol Hoca ile Umutlu Gelecek

Doğan, buldukları kaynaklarla Trabzonspor’un mali tablosunun olumlu bir hale dönüşmeye başladığını vurgulayarak, “Gerçekten saha içindeki sonuçlar için camiama karşı mahcubum, ama Şenol hocamızla bu durumdan güzel bir şekilde çıkacağımıza sonuna kadar inanıyorum. Ekonomik anlamda yönetim kurulumuz çok önemli çalışmalar yürüttü ve bu çabaların karşılığında önemli aşamalar kaydedildi.” açıklamasını yaptı.

Doğan, “Tablo hızla olumlu bir hale dönüşüyor. Önümüzdeki günlerde, daha önce yaptığımız gibi, gelecekteki planlarımızı, hangi başvuruları yaptığımızı basın ve camiamızla paylaşacağız. Trabzonspor, hem moral anlamında hem de yatırımcıları mutlu edecek bir konuma gelecek.” dedi.

Başkan Doğan, kötü günlerin geride kaldığına inandığını belirterek, “Buraya gelen herkes, her yönetici, her başkan, Trabzonspor için en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu koltuk öyle bir koltuk ki, kimseyi suçlama anlamında söylemiyorum. Herkes bir şeyler yapmaya çalıştı, yapan oldu, yapamayan oldu. Bizim eksik olduğumuz nokta sahada başarılı olamamamız.” şeklinde konuştu.

Aralık Kongresi ve Gelecek

Aralık Kongresi ve Gelecek

Aralık ayında yapılacak kongrede yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya yanıt veren Doğan, “Ben bugüne kadar başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım. Geldiğimde bazı söylemlerim vardı. Çok farklı bir tabloyla karşı karşıyaydık. Neler yapabileceğimizi az çok biliyoruz, ancak bazı şeyler dışarıdan gelişiyor. Ekonomik anlamda hedeflediğimiz noktaya yaklaşıyoruz.” dedi.

Hakem Kararları ve Trabzonspor’un Durumu

Hakem kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğan, “Ben basın önünde ve yazılı olarak da Trabzonspor’un ligin başından beri açıkça katledildiğini ifade ediyorum. Her maçımızda ayrı ayrı olaylar yaşanıyor. Bununla ilgili kulüp olarak hem yazılı hem de sözlü açıklamalarımızı yaptık. Trabzonspor Kulübü Başkanı olarak yapılanları not alıyorum ve gerektiğinde daha farklı açıklamalar yapacağım.” dedi.

Şenol Hoca’nın Hırsı

Doğan, Trabzonspor’un hedefleri hakkında da şunları söyledi: “Trabzonspor’un hedefi her zaman zirve yarışında olmak. Geçen yıl kötü sonuçlar aldığımızda bile ligi üçüncü sırada bitirdik ve kupada finale çıktık. Bu sezon için umudumuz bitmiş değil. Şenol hocaya güveniyoruz. Kendisi çok hırslı bir teknik direktör ve bu hırsını gördüğümde şaşırmadım. Bu işin altından kalkacak ve biz de sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!