1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi

Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Valiliği, Trabzonspor Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, bu yıl vefat eden Trabzonspor Kulübü eski başkanları Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Şamil Ekinci ve Ahmet Salih Erdem anısına anlamlı bir turnuva düzenlendi. Turnuvanın son günü, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen “şöhretler” karmalarının maçıyla başladı. Bu özel müsabakada Trabzonspor’un efsanevi oyuncularından “Dobi” Hasan Şengün ve “Tabut” Ali Yılmaz gibi isimler yer aldı. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ve Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören de etkinlikte hazır bulundu.

Maç, her iki takımın da büyük bir mücadele sergilemesiyle 5-5’lik eşitlikle sona erdi. Turnuvanın final maçında ise “mavi formalı” takım, “antrasit formalı” takımı penaltı atışları sonucunda mağlup ederek şampiyonluk sevincini yaşadı. Turnuva, organizasyona katılan takımlara kupa ve ödüllerinin verilmesiyle coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi

Avni Aker: Trabzonspor Efsanesinin Mabetleri

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun manevi değerinin oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Kafkas, Avni Aker’in Trabzonspor’un tarihindeki önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, “Bizim mabedimiz, o devrimleri yaptığı zamanki stadımız. Bizim için manevi değeri çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi

Trabzonspor’un kaybettiği değerleri ve efsane oyuncularını anarak, Kafkas şunları ekledi: “Bu turnuvada, o dönemki devrimi yaratan ve toplumsal haykırışı sahaya yansıtan efsanevi oyuncularımızla bir arada olmak, onlarla vakit geçirmek, bir yemek yemek ve sohbet etmek bizim için büyük bir onur. Ben her zaman söylüyorum ki, biz bugün bu koltuklarda bu nöbeti tutarken, bu koltuklar hürmet ve saygı görüyorsa, bu efsane oyuncular sayesinde sürüyor. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybedenlere de rahmet diliyorum.”

Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi

Trabzonspor Efsaneleri Anısına Turnuva Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!