1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor’un Karadağlı Yıldızı Savic’in Sakatlık Süreci

Trabzonspor’un Karadağlı Yıldızı Savic’in Sakatlık Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bordo-mavililer, 2023 sezonunun başında İspanya’nın Atletico Madrid Kulübünden ayrılarak serbest statüye düşen Karadağlı futbolcu ile önemli bir transfere imza attı. Savic, Trabzonspor ile yıllık 2,5 milyon avro garanti ücret ve 500 bin avro imza parası olmak üzere toplamda 3 milyon avro karşılığında 3 senelik sözleşme imzaladı.

Ancak, Karadağlı oyuncunun sezon başlangıcında yaşadığı sakatlıklar, kariyerinin bu dönemine gölge düşürdü. Savic, Trendyol Süper Lig ve Avrupa kupalarında toplamda sadece 6 karşılaşmada, 449 dakika forma giyebildi.

Sakatlık Açıklamaları

Trabzonspor ile 27 Temmuz’da sözleşme imzalayan Savic, ilk sakatlığını Trendyol Süper Lig’in açılış haftasında Net Global Sivaspor ile oynanan maçın ikinci yarısında yaşadı. Bu karşılaşmada sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi.

Sonrasında, 14 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi’ndeki Rapid Wien maçı öncesi sol bacak üst ön bölgesinde kas zorlanması tespit edildi ve oyuncu kadrodan çıkarıldı. 1 Eylül’de Süper Lig’in ikinci haftasında İkas Eyüpspor maçı öncesi ise ısınma sırasında sağ üst adalesinde gerginlik hissettiği bildirildi ve yine kadrodan çıkarıldı.

En son olarak, 20 Eylül’de yapılan bir açıklamada, Bellona Kayserispor ile oynanan 3. hafta erteleme maçında sakatlanan futbolcunun sol üst arka adalesinde yaralanma tespit edildi. Bu süreçte tedavisi süren Savic, sakatlığının ardından henüz takımla antrenmanlara katılamadı ve son 3 lig maçında kadroda yer almadı.

Ligde ve Avrupa’da Oynadığı Süre

Savic, Trabzonspor’un Süper Lig’de oynadığı 7 karşılaşmadan sadece 3’ünde forma giydi ve toplamda 149 dakika sahada kalabildi. Bu süre boyunca, ligin ilk haftasında Net Global Sivasspor maçında 45 dakika, 5. haftadaki Beşiktaş maçında 90 dakika ve Bellona Kayserispor ile oynanan üçüncü hafta erteleme maçında ise 14 dakika görev aldı. Ancak, 2. haftada İkas Eyüpspor, 6. haftada Gaziantep FK, 7. haftada TÜMOSAN Konyaspor ve 8. haftada Atakaş Hatayspor maçlarında forma giyemedi.

Avrupa arenasında ise Savic, Trabzonspor’un 6 maça çıktığı UEFA turnuvalarında 1 karşılaşmada geç transfer olduğu için, 1 maçta oynama izni olmaması ve 1 karşılaşmada sakatlık nedeniyle görev alamadı. UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Rapid Wien ile oynanan maçta 90 dakika, UEFA Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen ile oynanan ilk maçta 90 dakika, bu eşleşmenin rövanşında ise 120 dakika sahada kalarak Avrupa kupalarında toplam 300 dakika süre aldı.

Kaynak: Sözcü

Trabzonspor’un Karadağlı Yıldızı Savic’in Sakatlık Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!