1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafik Denetimlerinin Sonuçları ve Önemi

Trafik Denetimlerinin Sonuçları ve Önemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafik Denetimlerinin Sonuçları

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son dönemlerde gerçekleştirilen trafik denetimlerinin kapsamını ve sonuçlarını açıkladı. Yapılan denetimlerde hız ihlali yapan 148 bin 366 sürücünün yanı sıra, periyodik muayenesi yapılmamış olan 32 bin 907 araç tespit edildi. Ayrıca, emniyet kemeri takmayan 25 bin 548 sürücü, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 440 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 12 bin 859 araçla birlikte toplamda 522 bin 427 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, bu denetimlerin yalnızca sayısal verilerle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda trafik güvenliğinin artırılması adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı. 1 Ocak – 15 Ekim tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından mevzuata aykırı şekilde ışıklı veya sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) kullanan sürücülere yönelik toplam 227 bin 24 denetim gerçekleştirildi ve bu denetimlerde 10 bin 22 sürücüye işlem uygulandı.

Bu tür denetimlerin devam edeceğini belirten Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının önemini ve bu kurallara uymayanların karşılaşacakları yaptırımları hatırlattı. Trafik güvenliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Trafik Denetimlerinin Sonuçları ve Önemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!